Kahavilla – Asemapäällikkö

Lahdessa hemmotellaan kahvin ystäviä, siellä on tällä hetkellä monta ihanaa ja persoonallista kahvilaa.

Uusin suosikkini on matkakeskuksen vieressä sijaitseva Asemapäällikkö. Kahvila sijaitsee kauniissa puisessa jugendia edustavassa vuonna 1912 valmistuneessa rakennuksessa, joka vastikään kunnostettiin kahvilaksi. Talon historiasta voit lukea lisää kahvilan omilta sivuilta.

Poikkean nykyisin aika usein Asemapäällikössä kahvilla tai lounaalla, sillä se sijaitsee kulkuni kannalta ihan strategisella paikalla.

Vaikka yleensä nautin mieluiten cappuccinoa, täällä myös suodatinkahvi on hyvää. Löfbergs Lilaa! Ja voi mitä koditoriaherkkuja tarjolla onkaan. Niillä paikkaillaan monta murhetta ja ketutusta – itsehillintään tälläiset paikat eivät ainakaan opeta.

Asemapäällikön lounasta on myös pakko kehua. Tarjolla on yleensä mahtavaa kasvisruokaa;  papumureketta, falafelpyöryköitä, papupihvejä… Mainittakoon vielä erikseen, että ruoka, kahvi, leivonnaiset ja interiööri on niin hurmaavia, että minua ei haittaa yhtään, vaikka siellä soikin usein iskelmä.

Tykkään myös siitä, että paikan omistajat haluavat suosia paikallista ja he tekevät yhteistyötä monen paikallisen yrittäjän kanssa. Tästä syystä minäkin haluan suositella tätä paikka ihan täydestä sydämestäni.

Siispä jos liikut Lahden matkakeskuksen lähistöllä tai matkallasi kulkuvälineen vaihto osuu juuri Lahteen, varaa mielellään riittävästi aikaa pysähtyäksesi Asemapäällikössä. Vannon, että sua ei harmita jälkikäteen.

20170912_14071220171011_094516

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s