Kahavilla – Hotelli Punkaharju

Jotkut paikat jättävät lähtemättömän vaikutuksen. Yksi sellainen kohde on Hotelli Punkaharju, se Saimi Hoyerin pelastama ihana vanha hotelli maailman kauneimmalla paikalla.

Jos mahdollista, pyrin järjestämään ajoreittini kulkemaan Punkaharjun kautta, mikäli nyt ikinä asiaa sinne suunnalle onkaan. Jos ei ole, niin sitten kerran kesässä tehdään sitä asiaa. En ole koskaan yöpynyt hotellilla, mutta kahvilla ja brunssilla sen sijaan olen poikennut.

20170806_124141

Talvella hotellin ravintola ei ole auki päivittäin, mutta jos viikonloppuisin sattuu ajelemaan siellä suunnalla, niin kannattaa tarkistaa aukioloajat täältä. Kesäisin ravintola on avoinna taas päivittäin.

Minua paikassa viehättää jokin vaikeasti sanoiksi puettava energia, joka siellä vallitsee.

Maisemat ovat valtavan kauniit ja jo itsessään mutkitteleva tie läpi maailman kauneimman järvi- ja harjumaiseman lumoaa. Rakennuksen historia on kiehtova ja harjun ulkoilureitit houkuttelevat jaloittelemaan. Rakastan myös rakennuksen sisustusta, se on mieletön!

20170806_125935

Ehdottomasti parasta on kuitenkin Hotelli Punkaharjun ravintolassa tarjottu brunssi, joka pitää sisällään lähituotteita ja lähimetsien tarjontaa. Mikä makujen sinfonia! Ja missä maisemissa brunssin voikaan nauttia. En mitenkään pysty sanoittamaan elämystä, se täytyy itse kokea.

Erityismaininta myös astiastovalinnasta. Se on kotimaista tuotantoa ja tuo vaaleanpunainen kuosi on suunniteltu Hotelli Punkaharjua varten. Astioita voi myös ostaa hotellin puodista.

Niin ja se kahvi? Tavallista kahvia. Mutta sitä ei voi miinukseksi laskea, sillä ihan kaikki muu elämyksellinen paikassa kompensoi asiaa.

20170806_125843

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s