Jeeran makuinen sienikeitto

JEERAN MAKUINEN SIENIKEITTO

  • 6 dl kasvislientä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1/2 bataattia
  • 1 porkkana
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl jeeraa
  • suolaa
  • tuoretta korianteria

Tee näin: Kuori ja paloittele kasvikset ja sipuli — > kuullota öljyssä jeeran kanssa. Lisää sekaan pieneksi pilkotut sienet. Lisää kattilaan kasvisliemi ja kookosmaito. Keitä n. 20 min. Soseuta ja mausta tuoreella korianterilla.

img_20160305_190212_725000

Helppo ja yksinkertainen ruoka, joka buustaa immuniteettia. En muista mistä resepti on alunperin poimittu talteen, mutta muistelen että alkuperäisessä ohjeessa bataatin sijaan oli perunaa. Keitto on erittäin miellyttävän makuista ja täyttää hyvin, sillä sienissä on kuitua.

Herkkusienten kuvittelee helposti olevan ravintoköyhä ja mitätön sieni, mutta se ei pidä paikkansa. Herkkusienissä on runsaasti seleeniä ja antioksidantteja, sekä b-vitamiineja. Nämä ovat tärkeitä seikkoja terveen immuunipuolustuksen kannalta.

Kiinalaisittain ajateltuna sekä bataatti, että sienet ovat terapeuttisilta vaikutuksiltaan kosteuttavia, joten tätä keittoa kannattaa nauttia erityisesti, jos kärsii kuivuudesta. Itselleni tämä ruoka ei siis ole kovin yleistä herkkua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s