Golden Milk

Golden Milk

  • 2.5 dl (manteli)maitoa
  • 1/2 tl luomukurkumaa
  • 1/2 tl luomukanelia
  • 1/4 jauhettua kardemummaa
  • 1/4 jauhettua mustapippuria

Kuumenna kasarissa kookosöljyä (n. rkl) ja kiehauta mausteet siinä. Varo, ettei pala! Lisää maito. Anna kiehua maltillisella lämmöllä viitisen minuuttia. Jäähdyttele tovi, vatkaa mukaan mausteeksi reilu ruokalusikallinen luomuhunajaa.

syksy16-1006

Ohessa helppo resepti Kurkuma-maidon tekemiseksi. Itse lisään tuohon usein vielä raastettua inkiväärinjuurta, mutta juoma toimii myös ilman sitä. Raastettu inkivääri lisää juoman terveysvaikutuksia ja parantaa makua, joten suosittelen kokeilemaan inkiväärin kanssa!

Juoman voi valmistaa myös kurkuma-pastasta, jota voi valmistaa itse jääkaapissa säilytettäväksi. Joogaharrastajien parissa juomaan usein lisätään myös gheetä..

Kurkuma on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista terveysvaikutteisista yrteistä.

Itse olen kurkumakapseleiden avulla päässyt eroon kortisonista vastoin lääkärien ennusteita. Kurkuma toimii elimistössä samoin kuin kortisoli, mutta ilman haittavaikutuksia.

Kun kortisonia alkaa vähentämään, lisämunuaisten kuorikerros joutuu hätätilaan, koska elimistö on tottunut synteettiseen kortisoliin. Sisäeritys joutuu koville, koska se alkaa piiskaamaan lisämunuaisen kuorikerrosta tuottamaan lisää kortisolia. Tästä noidankehästä seurauksena on tulehdusreaktioiden uusiminen.

Käytin kurkumaa kortisonin vähentämisen rinnalla tukemaan lisämunuaisen kuorikerroksen elpymistä, jotta ne voisivat tuottaa elimistön tarpeeseen sopivan määrän kortisolia (joka on siis steroidihormoni).

Kurkuman terveyshyötyjä on tutkittu pitkään ja tästä löytyy myös länsimaalaisittain kelpoja tieteellisiä tutkimuksia, joiden tulokset ovat olleet lupaavia. Kiinnostuneet löytänevät tietoa hakukoneiden avulla. Kurkumaa on käytetty vuosituhansien ajan lääkinnällisiin tarkoituksiin mm. Ayurvedan parissa. Kiinalaisessa lääketieteessä kurkumaa on käytetty masennuksen hoitoon, mikä liittyy sen maksaa aktivoiviin vaikutuksiin.

Kundaliinijoogaajat käyttävät Golden Milk -juomaa terveyden ylläpitoon ja kylminä vuodenaikoina mm. flunssan karkoittajaksi. Yogi Bhajan suositteli juomaa nautittavaksi ennen unia parhaan terveyshyödyn saamiseksi.

Kurkuman sanotaan hoitavan niveliä, sillä on tulehdusta estäviä ja antibioottisia ominaisuuksia, se tasapainottaa verensokeria, aktivoi maksan entsyymitoimintaa ja täten puhdistaa elimistöä, aktivoi lisämunuaisten toimintaa, kaunistaa ihoa, lievittää kipuja (olen todennut auttavan nivelkipuihin!), edesauttaa naisen hormonitoiminnan tasapainoa.

Kurkumiinin väitetään lisäksi estävän syöpäsolujen lisääntymistä sekä estävän ja hidastavan alzheimerin tautia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s