Kun sydän on auki…

Aloitettuani kundaliinijoogan löysin mielen ja sielun tasolla jotain  ehkä jopa vallankumouksellista. Ymmärrän tällä hetkellä chakrat ja niiden merkityksen aivan uudella tavalla.

Olen löytämässä osin niiden avulla välineitä sydämeni avaamiselle, minkä kuvittelisin olevan myös avain intohimon ja elämänvoiman uudelleen löytämiseksi. Ennakoin edessä olevan pitkän tien.

Ennenkuin päästään sille sydämen ja intohimon tasolle, on käytävä läpi monta porttia alkaen siitä perusturvallisuudentunteesta eli ensimmäisen chakran energioiden puhdistamisesta. Chakrat kuulostavat hieman huuhaalta. Mutta ei kai näitä asioita voi edes kuvailla muuten kuin huuhaa-termein!

Sen ”sydämen avaamisen” ymmärsin ensimmäistä kertaa hiljaisuuden retriitissä, jossa luin ”Valeltajan kertomukset” -nimisen kirjan.

Se kertoo ortodoksisesta sydämen rukouksesta, mutta minä löysin tarinasta metaforia, jotka voin yhdistää muuhunkin kuin uskonnollisen elämän harjoittamiseen (ja lopunperin, eroaako se sittenkään mitenkään itsensä kanssa sovussa elämisestä?).

Luterilainen yhteiskuntamme on tehnyt ”uskonnon harjoittamisesta” jotenkin kiusallisen tuntuista. Uskovaiset ovat tiukkapipoja ja harmaita, ”ilottomia ihmisiä”. Uskonto syyllistää ja arvottaa ihmisiä väärin perustein. Eihän näin pitäisi olla, vaan aivan päinvastoin.

Uskon, että suomalaisuuteen ja sen historiaan, kulttuuri- ja geeniperimäämme, liittyy vahvasti uskonnollisuus joka on lähempänä buddhalaisuutta ja kenties jotain alkukristillisiä uskonnollisia ”uskonnon harjoittamisia” ja me tarvitsemme sitä (yhteyttä sisimpäämme, sieluumme) ollaksemme täysin itsejämme (mihin yhdistän mielessäni myös intohimoisen suhtautumisen elämään).

syksy16-1321

Vaeltajan kertomukset -kirjan myötä ymmärsin syvällisemmin mitä meditaatio tarkoittaa ja miten sitä voi harjoittaa.

Meditaatio on yhteyden ottamista omaan keskukseen, sydämeen ja sieluun, joka on yhteydessä jumaluuteen — tähän hetkeen. Niin yksinkertaista se taitaa olla. Koska yhteys tuohon keskukseeni pätkii edelleen, on aika alkaa harjoittamaan yhteyden luomista ja kertyneen kuonan raivaamista suoran yhteyden tieltä.

Intohimo, minä löydän tien luoksesi vielä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s