Traditioita

Joka vuosi marraskuun kolmantena torstaina julkaistaan uuden sadon Gamay-rypäleestä valmistettu viini. Se toimitetaan ympäri maailmaa julkaistavaksi juuri samana päivänä. Viininystävien tärkeimpiä traditioita on korkata pullo Beujolais Nouveauta juuri kyseisenä päivänä.

Maailmanlaajuisesti hype ei enää ole niin valtaisa, mutta Suomessa on havahduttu Beaujolais Nouveaun suhteen vasta tällä vuosikymmenellä.

Kyse ei ole mistään huippuviinistä, jota kannattaisi säilöä lapsenlapsia varten, vaan todellakin heti korkattavaksi tarkoitettu arkinen viini. Tänäkin vuonna Alkon valikoimissa on kaksi viiniä, joista itse hankin Albert Bichot’n Beaujolais-Villages Nouveaun.

150

Vuoden busoleenövööstä on muodostunut minullekin hauska traditio muiden traditioiden rinnalle.

Pidän siitä, että arkea rytmittää ja rytmiä katkaisee tutut traditiot ja juhlatapahtumat vuodesta toiseen. Joulut, pääsiäiset, juhannukset, syksyllä alkava uusi kausi, uusi kalenteri ja Beaujolais Noveausta alkava loppuvuoden pimein aika, joka tuo mukanaan mahdollisuuden hiljentymiseen, rauhoittumiseen ja pesiytymiseen. Loppuvuoteen kuuluu myös klassinen musiikki ja kirkkokonsertit. Oikeaa sielunravintoa siis.

Mitä tulee tämän vuoden busoleenövööseen, niin ei se sen kummoisempi taaskaan ollut. Ehkä tämän vuoden viini on pirteämpi kuin edellinen, mutta banaanillehan se maistui. Toista pulloa ei tarvitse ostaa, mutta tämän kanssa vietän hauskan hetken.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s