Ascensio

Oletko kuullut Ascension-meditaatiosta?

Muistin yhtäkkiä jokin aikaa sitten lukemani artikkeli Ishaya munkkien ascension-meditaatiosta. Yritin etsiä tuota artikkelia, jotta voin lainata sitä, mutta valitettavasti olen hukannut sen. Minulle artikkeli valaisi henkisen kehityksen prosessia ja henkisyyttä parhaimmillaan. Kyse on lopultakin hyvin yksinkertaisista, jokaisen saavutettavissa olevista asioista.

Ylimääräinen hörhöily näiden asioiden ympärillä on kiusallista, eikä puhuttele ainakaan itseäni. Jokainen toki saa myös hörhöillä omien rajojensa mukaisesti, mutta itse haluaisin puhua asioista niin, että hörhösuodattimellakin varustettu ihminen voisi ottaa vastaan edes jotain oivalluksen kipinää.

Kun Raamatun tarinoista ja meille kerrotusta Jeesuksen historiasta riisuu pois kaiken sitä väärällä tavalla värittävän ja kuormittavan, henkisyyden ydin ja anti on selkeä. Tarina Jeesuksen ylösnousemuksesta on yksinkertaistettuna hieno vertauskuva ihmisen mahdollisuudesta nousta arjen murheiden yläpuolelle ja saavuttaa arjen ilo ja Valo elämässä.

Etsiessäni tietoa Ishayamunkeista, törmäsin sateenkaarisanomien artikkeliin henkisen kasvun helppoudesta, jossa kuvataan myös ascensoimista ja Ishayamunkkeja:

”Ishayat ovat syvästi yhteydessä luonnon lakiin ja luonnon normaaliin ylöspäin suuntautuvaan virtaukseen, jossa suurempaan onneen ja iloon kasvu on luontainen osa elämää ja jokaisen synnyinoikeus tällä planeetalla. Heidän Opetuksensa ei ole siis mitään uutta, vaan pikemminkin muistutus siitä, kuinka asiat ovat aina olleet meidän huonosta muististamme huolimatta.”

Ishayamunkit sanovat, että viimeisin ascensionia julkisesti opettanut mestari oli nimenomaan Jeesus. Tämä opetus on kaikkien uskontojen ja henkisen kehityksen juuri. Se antaa ihmiselle yksinkertaisen välineen kehon ja mielen vapauttamiseksi stressistä.

Meissä jokaisessa elää Valo (jota voisi kutsua myös jumaluudeksi). Se on yhteys omaan puhtaaseen tietoisuuteemme. Yhteyden voi ottaa osaksi jokaista hetkeä tässä elämässämme. Se vapauttaa kaikesta turhasta.

172

”Monet eivät ole tietoisia siitä, että meidän mielemme luontainen tila on syvä rauha ja että meidän kehomme luontainen tila on syvä rentous. Se, että harva meistä kokee tätä ei tarkoita, etteikö se olisi pohjimmiltaan totta meidän jokaisen kohdalla. Meidät on opetettu käyttämään mieltämme ja kehoamme tavalla, joka tuottaa suurta jännitettä ja rasitetta ja kuluttaa valtavan määrän energiaa tuottamatta kuitenkaan vastinetta kulutetulle energialle. Mielemme on täynnä vanhoja ajatuksia, jotka pyörivät kuin vanhat laulut jumittuneella vinyylilevyllä. Ja meidän kehomme kuuntelee noita vanhoja lauluja tuottaen koko ajan kemiallisen vasteen kaikelle mielemme sisällölle. Jos olemme alati stressaantuneita ajatuksissamme, niin kehomme tuottaa sitä vastaavaa kemiaa ja kehomme kärsii seuraukset ajautuen yhä kauemmas luontaisesta olotilastaan, joka on siis syvä rentouden tila.”

-lainaukset Sateenkaarisanomien artikkelista

Olen iloinen, jos jaksoit lukea tänne asti ja toivon, että sait tekstistä oivalluksen kipinöitä. Iloa ja Valoa päivääsi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s