Blinit

Talvikauden suurinta herkkua on blinit, jos minulta kysytään.

Blinireseptejä löytyy laidasta laitaan, mutta itse teen ne yleensä hyvin yksinkertaisella reseptillä, jossa ei ole pilsneriä eikä vehnäjauhoja. Taikinaan tulee toki maitoa, joka ei kuulu normaaliin ruokavaliooni. Kun käytän maitoa, se on punaista ja luomua.

Blinien kanssa tarjoan silputtua punasipulia, notkistettua smetanaa, maustekurkkua ja mätejä, joista oma suosikkini on siian mäti. Lapset tykkää enemmän kirjolohen mädistä, joten meillä yleensä tarjolla on molempia.

Seuraava annos on aika iso. Blinit pitäisi nauttia pian paistamisen jälkeen, jolloin ne ovat parhaimmillaan. Itse paista kolmelle-neljälle hengelle yhdellä kertaa puolet tästä annoksesta ja lopputaikinan laitan jääkaappiin seuraavaa päivää varten. Taikinan voi kuulemma myös pakastaa.

img_7232

BLINIT

 • 1 l lämmintä maitoa
 • 3 munaa
 • 500 g tattarijauhoja
 • 25 g hiivaa
 • 100 g sulatettua voita
 • suolaa ja sokeria (ripaus)

Tee näin:

 • Sekoita maito ja hiiva
 • Lisää munat kevyesti vatkaten ja sen jälkeen jauhot
 • Lisää voi
 • Anna turvota vähintään 20 minuuttia, taikina alkaa kuplimaan ja makua tulee enemmän, jos se saa kuplia pidempään
 • Paista

Nauti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s