Valkopapu-purjo-pekonikeitto

Alkuvuodesta tekee mieli vähän keventää ruokavaliota ja siirtyä hiljalleen kasvispitoisempaan ruokaan. Tämä keitto on siitä mukava, että pekonin voi jättää lisäämättä, mikäli joku tykkää syödä vähän vegemmin. Toisin sanoen meillä on niin, että kun minä tykkään välillä vetää kasvislinjalla, niin Menninkäiskorvaiselle tämä pekonilisä on enemmän kuin tervetullutta. Toisaalta pekoni tuo keittoon makua, tekstuuria ja on oikeastaan tämän keiton The Juttu. Reseptin alkuperää en muista, veikkaanpa Koti ja Keittiö -lehteä, jossa on yleensä näitä erinomaisia reseptejä.

Papuja on hyvä lisätä ruokavalioon, koska ne on edullista ja proteiinirikasta ruokaa. Toisaalta pavut ja linssit eivät välttämättä sovi kovin hyvin henkilöille, joilla on autoimmuunitulehduksia. Palaan aiheeseen täällä myöhemmin!

VINKKI! Jos papujen käsittely tuntuu hankalalta suosittelen liottamaan ja keittämään kerralla suuremman satsin ja pakastamaan annospusseissa loput, niin säästyy sekä aikaa että vaivaa. Papuja voi lisäillä näin ruokaan kätevästi kiireisemmässäkin arjessa.

img_7248

img_7259

VALKOPAPU-PURJO-PEKONIKEITTO

 • 1 pieni purjo
 • 50 g valkoisia kuivattuja papuja tai 100 g liotettuja ja keitettyjä
 • 3 viipaletta italialaista pekonia
 • 1 iso sipuli
 • 1 varsisellerin varsi
 • 1 laakerinlehti
 •  tl oliiviöljyä
 • merisuolaa ja mustapippuria
 • 3 dl kanalientä

Tee näin:

 1. Laita pavut edellisiltana likoamaan, mikäli sinulla ei ole valmiiksi keitettyjä papuja
 2. Hienonna sipulit ja sellerinvarsi
 3. Kuumenna öljy ja freesaa kasvikset
 4. Valmista kanaliemi ja lisää se sekä pavut
 5. Keitä 10 min

SOSEUTA tai jätä soseuttamatta, ihan oman maun mukaan.
PAISTA pekoni ja lisää keittoon tarjoiluvaiheessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s