Pehmeä viherpirtelö

Viherpirtelöiden suosio ei näytä laantuvan, enkä ihmettele sitä ollenkaan. Moni ei tosin tykkää viherpirtelöiden mausta ja sen oikeastaan ymmärrän hyvin. Usein ihmiset kertovat makeuttavansa viherpirtelöä esimerkiksi hunajalla. Itsekin lisäsin tällä kertaa mukaan puolikkaan banaanin makeutta antamaan. Lisämakeutta saisi esimerkiksi myös lakritsinjuuresta, mitä olenkin usein viherpirtelöihin lisännyt.

Itsellä on ollut pitkä tauko viherpirtelöiden tekemisessä, oikeastaan siitä lähtien kun oma kasvimaa jäi entiseen elämään. Minulla oli tapana kerätä viherpirtelöön oman pihan antia: marjapensaiden lehtiä, yrttimaan yrttejä ja vuohenputkia pihan perältä.

Nyt on tarvetta vähän keventää ruokavaliota ja lisätä vihreän ravinnon määrää. Näistä saa valtavasti energiaa ja keho kaipaamaansa solujen rakennusmateriaalia! Kannattaa pitää mielessä kuitenkin, ettei pimeässä ja kylmässä pohjolassa pärjää pelkällä raakaruoalla.

Lisään viherpirtelöön usein myös jauhettua levää, useimmiten spirulinaa. Spirulinan kerrotaan vaikuttavan luuytimen solujen muodostumiseen. Siksi sitä ilmeisesti suositellaan syöpähoidoista toipuville ja virusten torjuntaan. Koska minulla on taipumusta autoimmuunireaktioihin, käytän varovaisesti kaikkea, mikä buustaa immuniteettia.

Tärkeintä itselleni onkin löytää tasapaino tulehduksen torjunnan ja immuunipuolustuksen tukemisen välille. Jos autoimmuunireaktio on päällä, en suosittele nykyisen tietämykseni valossa käyttämään spirulinaa, ainakaan säännöllisesti.

20170305_100730

VIHERPIRTELÖ

  • Kourallinen rucolaa tai babypinaattia
  • puolikas avocado
  • puolikas banaani
  • maustemitallinen spirulinaa
  • peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
  • loraus avocado lemon zest öljyä
  • loraus limemehua
  • ripaus ruususuolaa
  • n. 1.5 dl mantelimaitoa tai kivennäisvettä

Surauta blenderillä sekaisin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s