Tattaritorttu

Joskus tekee mieli makeaa, eikä elämää kannata elää kieltäytyen herkuista. Kieltäymystä paremmin toimii kohtuullisuus. Ja se, että pyrkii vaihtamaan huonot vaihtoehdot paremmiksi.

Yksi herkkulemppareistani on ollut aina kääretorttu. Yhdistelmä vehnäjauho + sokeri + maitotuotteet on aika lailla huono vaihtoehto autoimmuunisairauksia omaavalle ihmiselle. Olinkin riemuissani kun löysin s-ketjun ruokalehdestä aikanaan tattarikääretortun ohjeen!

Tässä kääretortussa parhaimmillaan ”huonoa” on vain sokeri. En tiedä miten sen voisi korvata. Toki käytän aina ruokosokeria tai intiaanisokeria, mutta sokeri on silti aina sokeria. Alkuperäisessä ohjeessa oli täytteenä kerma + tuorejuustotäyte, mutta itse laitan usein täytteeseen vaahtoutuvaa kaurakermaa.

Tattarin terveyshyödyistä kirjoittelin aikaisemmin täällä.

20170325_144759-001

TATTARIKÄÄRETORTTU

  • 4 munaa
  • 1 ja 1/2 dl ruokosokeria
  • 1 ja 1/2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte vaihtoehto 1:
1 prk vaahdotettavaa kaurakermaa + puolukka-omenahilloa tai tyrnihilloa

Täyte vaihtoehto 2:
1 dl  kuohukermaa + appelsiinituorejuustoa

Tee näin: vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahtoon. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 8 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille, irroita leivinpaperi, jäähdytä ja levitä täytteet + rullaa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s