Unimatto

Muistatko piikkimaton? Minulla on se käytössä vieläkin! Silloin kun stressi on pahimmillaan ja nukahtaminen hankalaa, lähden rentoon lentoon piikkimatolla. Matolle on ollut käyttöä tänä vuonna…

Ei, piikkimatto ei todellakaan ole menneen talvien lumia tai huuhaata, vaan se auttaa oikeasti rentoutumaan ja jopa nukahtamaan. Uupuneena pikainen makuu maton päällä myös virkistää! Samaa mattoa voi siis käyttää joko piristymiseen tai rentoutukseen: 10 – 15 minuutin lepo maton päällä virkistää ja yli 20 minuuttia alkaa vaikuttaa rentouttavasti.

Akuutin stressin vyöryttyä päälle, menen iltaisin äänikirjan ja maton kanssa sänkyyn. Makaan sen päällä vähintään 30 minuuttia, usein pidempäänkin. Saatan jopa nukahtaa sen päälle. Jossain vaiheessa havahdun, kierähdän pois maton päältä, siirrän sen pois sängystä ja jatkan unia.

Maton käyttö saattaa alkuvaiheessa vaatia totuttelua ja alkuun sen päällä oleminen on kieltämättä melkoista kidutusta. Noin kymmenessä minuutissa iho kuitenkin tottuu siihen ja valtavan ihana mielihyvän tunne alkaa hiipiä kehoon.

Mattoja oli sen suurimman huuman aikaan tarjolla laidasta laitaan ja suurin osa halvoista matoista oli minusta arveluttavan näköisiä. En tykkää ostaa kertakäyttötavaroita, enkä ostanut mattoa siksi, koska sellainen oli kaikilla muillakin. Hankin ensimmäisen mattoni akupunktiohoitajani suositeltua sitä uniongelmieni hoitamiseen.

Ensimmäinen mattoni oli ruotsalainen Curacomp, hieman jäykkä ja valtavan paksuilla muovipiikeillä varustettu, kieltämättä aika ruman näköinen vekotus. Sen päällä ei maata ilman vaatteita, enkä pystynyt nukahtamaan sen päälle. Saatan käyttää sitä vielä ajoittain lihaskipujen hoitoon, mutta nähtyäni messuilla parhaimman ja kauneimman maton, mitä maa päällään kantaa, rakastuin siihen välittömästi ja hankin itselleni sellaisen. Siitä on aikaa jo yhdeksän vuotta.

Muutama syy, miksi päädyin tähän mattoon, vaikka se maksoi moninkertaisesti muihin nähden:

  1. Pranamat on kauneinta, mitä voi olla!
  2. Se on luontoystävällinen; sisus kookoskuitua, kankaat puuvillaa ja pellavaa, piikkien muovi hypoallergeenista ja mahdollisimman luontoystävällistä (jos muovin kohdalla niin voi sanoa). Kaikki materiaalit kierrätettäviä.
  3. Pitkäikäisyys! Matolle luvataan 5 vuoden takuu ja tämä on ollut tosiaan käytössäni pian 9 vuotta! Ei mitään kulumaa!
  4. Tarvittaessa maton voi pestä käsin (olen pessyt sen nelisen kertaa)

(tämä ei ole kaupallinen postaus ja matot olen aikanaan hankkinut ihan omalla rahalla)
IMG_7465

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s