Hölmöläisten säkki

Mikä on mun vastuu maailman menosta ja menossa? Mikä on sun vastuu? Mikä on niiden muiden vastuu? Entä mitä on yhteisvastuu?

Maailman menoa katsellessa tulee aika turhautunut olo. Usein jopa hyvin lannistunutkin olo. Se, mitä maailmalla nyt tapahtuu, on suoraa seurausta ihmisen itsekkäästä ja omanapaisesta toiminnasta edellisten vuosikymmenten ja vuosisatojen aikana. Ihmiskunta on tänä aikana kuitenkin kehittynyt ja kehittänyt olosuhteita niin, että meillä olisi kaikki edellytykset elää hyvää ja tasapainoista sekä kaikin puolin rikasta elämää. Mutta ei.

Maailmanparantajan taakka on raskas, enkä suostu sitä hartioilleni edes ottamaan. En voi pelastaa kaikkia nälkää näkeviä lapsia, estää sotia tai ilmaston lämpenemistä, antaa kotia kaikille rescue-koirille. Mutta voin tehdä valintoja. Yritän tehdä valintoja siten, että niillä on mahdollisimman pitkälle kantavat seuraukset tai joissain tapauksissa mahdollisimman lyhyelle. Joka tapauksessa haluan tehdä sellaisia valintoja, että ne kantavat pidemmälle. Auttavat rakentamaan parempaa tulevaisuutta meille kaikille.

Se, mitä meistä jokainen voi tehdä asemasta tai taloudellisesta tilanteesta riippumatta, on rakentaa parempaa, turvallisempaa ja meitä jokaista voimaannuttavampaa yhteisöllisyyttä. Tuottaa iloa ja valoa kaikissa kohtaamisissamme. Hölmöläisten säkki kannattaa tässä yhteydessä unohtaa, valoa ei voi kantaa sisään  kikkailemalla tai sirkustempuilla. Valo syntyy olemalla se valo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s