Cold brew coffee – kylmäuutettu kahvi

Tietenkään en voinut vastustaa ajatusta kylmäuutetusta kahvista, kun törmäsin siihen viime kesänä. Kun kesä tänäkin vuonna vihdoin tuli, päätin tehdä jääkaappiin satsin kahviuutetta, jotta voin virkistäytyä hellepäivänä herkullisilla kahvijuomilla.

Nimensä mukaisesti kylmäuutettu kahvi valmistetaan uuttamalla kahvijauhetta kylmässä vedessä yön yli. Se säilyy jääkaapissa hyvin ja on mahtavaa jälkiruoissa ja erilaisissa kylmissä kahvijuomissa. En ole vielä kokeillut sitä lämpimänä, mutta ymmärtääkseni uutteesta voi lämmintä vettä lisäämällä tehdä myös lämpimiä kahvijuomia.

Itseasiassa kylmäuutetusta kahvista tehty kahvi maistuu paremmalle kuin perinteisesti keittämällä tehty! Kylmäuutossa kahvista ei liukene juomaan niin paljon kitkerää makua, eikä se ole yhtä hapanta kuin keitetty kahvi. Samalla se on ystävällisempää vatsalle, mikä toki johtuu toki osaltaan myös siitä, että kylmäuutettuun kahviin tarvitaan tummapaahtoista pressokahvia, joka myös on vatsaystävällisempää kuin pohjoismaalaisten perinteisesti suosima vaaleapaahtoinen suodatinkahvi.

Kylmiin kahvijuomiin ei siis kannata keittää kahvia perinteisesti ja jäähdyttää sitä jääpaloilla, vaan nähdä vähän vaivaa ja tehdä se kylmäuutettuun kahviin.

0617_koti_6

COLD BREW COFFEE

Näitä tarvitset: 
Pressopannu
80-90g tummapaahtoista ja vastajauhettua kahvia
1 l raikasta vettä

Tee näin: 
Mittaa kahvi pressopannuun, lisää vesi ja sekoita. Aseta pressopannun kansi paikalleen ja paina mäntää vain muutama sentti alaspäin. Laita kahvi kylmään uuttumaan vähintään 8 tunniksi. Paina sitten mäntä alas ja tarjoile mielesi mukaan!

0617_koti_1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s