Tattari-raparperipiirakka

Olen hehkuttanut tattaria täällä useampaan kertaan, mutta yllättäen myöskin tatarkasveihin kuuluva raparperi on mulle oikea kesärakkaus. Ehkä juuri näiden kahden yhdistelmä tässä piirakassa tekee siitä yhden kesän suosikkipiirakoistani.

20170714

Tällä hetkellä minulla ei ole omaa pihamaata ja siten omaa raparperipuskaa, mutta nappasin kaupasta nipun raparperia ja pitkästä aikaa leivoin tätä piirakkaa. Jaan ohjeen mielelläni kanssanne, koska tiedän, että meitä vehnän vältelijöitä on muitakin.

Raparperin kirpeän hapan ja tattarin muuten vaan hapan maku sopii hyvin yhteen. Tähän piirakkaan tulee aika tavalla sokeria ja itse käytän tietenkin joko ruoko- tai intiaanisokeria, joka antaa lisää syvyyttä makuun. Jos haluaa vähentää sokerin määrää, voi muruseoksen jättää pinnalta poiskin. Muruseokseen tuleva kookoshiutale pyöristää makuja kivasti, joten sen kerran kun tätä leivon, niin se tehdään sitten todellakin juuri tämän ohjeeni mukaisesti.

20170714_2

TATTARI-RAPARPERIPIIRAKKA

Pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl ruokosokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Päälle:

  • 5 dl sokeri-raparperiseosta (pannun kautta)

Muruseos:

  • 50 g voita
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl tattarihiutaleita

TEE NÄIN:

Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää munat sekaan vatkaten. Lopuksi lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Älä säikähdä, taikinasta tulee löysää! Levitä taikina jauhojen avulla voidellulle pyöreälle piirakkavuoalle ja lisää päälle raparperiseos. Jos raparperiseoksessa on paljon nestettä, ripottele päälle siivilän läpi hieman tärkkelystä. Sekoita muruseos kulhossa käsin ja laita piirakan päälle.

Paista 175 asteessa n. 30 min.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s