Kasvis-linssikeitto

KASVIS-LINSSIKEITTO

 • 2 valkosipulin kynttä
 • sipuli
 • pieni bataatti
 • porkkanaa
 • keltainen paprika
 • 4 tomaattia
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 8 dl vettä
 • 2 dl linssejä (punaisia ja vihreitä sekaisin)
 • timjamia
 • kasvisliemijauhetta
 • suolaa, pippuria ja hieman omenaviinietikkaa

TEENÄIN:

Kuori kaikki vihannekset ja leikkaa reiluiksi paloiksi.

Kuumenna öljy padassa, kuullota sipulit. Pienennä vähän lämpötilaa ja lisää vihannekset pataan. kuullota vihanneksia öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon vesi, linssit ja yrtit sekä kasvisliemijauhe. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna kiehua n. 15 min. Mausta suolalla ja pippurilla, sekä pirskottele päälle vähän etikkaa.

20170717_3.jpg

Ruoanlaitto ei edelleenkään ole minulle mikään intohimo. Menen arjessa aikalailla vakioresepteillä. Ja niiden reseptien pitää olla yksinkertaisia ja edullista syötävää. Edullinen ei tarkoita minulle kaupan kalapuikko-osastoa. En halua kuitenkaan juosta erikoisten raaka-aineiden perässä tai ostaa kalliita kasviksia satokauden ulkopuolella.

Edullista perusruokaa

Yksi vakioistani on linssikeitto, joita teen kahden erilaisen reseptin pohjalta välillä vähän varioiden. Molemmat ovat hyvin mausteisia ja niiden kivijalka on tomaattimurska. Kyllästyttyäni näihin keittoihin, innostuin tänä kesänä hetkellisesti Anna Gidgårdin ja Cecilia Davidssonin Joogaruokaa -kirjan linssikeitosta.

Inspiroiduin keitosta sen verran, että muokkasin sen pohjalta enemmän omaan makuun sopivan ja hieman yksinkertaisemman keiton. Tästä tuli mielestäni oikein mainion makuista ja onnistuu yleensä kotoa löytyvistä raaka-aineista.

20170717_5

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s