Urbaani munkki

20170714_5

”Jokainen meistä kamppailee nykymaailmassa saadakseen paremman elämän. Hyödynnämme uusinta teknologiaa ja tutkimustietoa, mutta silti asiat tuntuvat menevän aina vain huonompaan suuntaan. Mitä teemme väärin?”

Olin päättänyt, että en osta yhtään uutta kirjaa, ennen kuin kaikki viimeisten parin vuoden aikana ostamani kirjat on luettu. Niitä on paljon, täytyy häpeäkseni myöntää. Jouduin tiukille, kun näin  ”Urbaanin munkin käsikirja” -teoksen kirjakaupassa. Se jäi vaivaamaan minua. Monta kertaa kävin sitä selaamassa, ja taistelemassa haluani vastaan. Eikähän se antanut sitten minulle rauhaa.

(Tämä ei ole mainospostaus!)

20170714_8

Urbaanin munkin käsikirja

Kirjan takakannessa hehkutetaan, että kirja on ”kaikenlaista hölynpölyä karttava” arjen kumppani ja sekopäisen nykymaailman selviytymisopas. Itseasiassa voisin tosiaan kutsua kirjaa selviytymisoppaaksi, sillä siinä todellakin oli kaikki, mitä itsekin selviytymispakkiini olen vuosien mittaan kerännyt – oivalluksia, ajatuksia ja metodeja.

Itselleni kirja ei tuonut siis juurikaan mitään uutta ja maata mullistavaa, mutta samalla voin sanoa, että tämä kirja oli viimeaikaisista lukemistani kirjoista (niitä ei ole paljon) vaikuttavin. Vaikuttavuus perustuu siihen, että lukiessani hajanaiset ajatukseni kiteytyivät ja oivalsin, minkä jäljillä olen koko ajan ollut. Sain vastauksia kysymyksiini mitä, miksi ja miten. Se on aika paljon!

”Urbaani munkki herättää itsessään uinuvan potentiaalin ja muuttuu valonlähteeksi häntä ympäröiville ihmisille. Hän puolustaa oikeudenmukaisuutta ja pyrkii toimimaan hyvin. Hän tekee valintansa harkitusti ja haastaa ne kulttuuriset konventiot, jotka eivät enää palvele häntä. Hän ei antaudu, kun joku järkensä valon menettänyt tuputtaa ankeaa maailmankuvaansa hänelle; hän ei yritä mukautua elävien kuolleiden joukkoon. Urbaani munkki herättää heidät. Hän on sielultaan vapaa ja tämä vapauttaa hänen energiansa. Hän on väkevästi elossa ja täynnä energiaa. ”

Itseasiassa kirja kertoo siitä, miten tullaan Valonööriksi!

Siitä, miten löydettyään kutsumuksensa, voimansa ja intohimonsa, ihmisen elämä on hyvää, sujuvaa ja merkityksellistä. Nykyaika ja tuo petollinen tekonologia harhauttaa meidät omalta polultamme. Polun löytäminen tai sillä pysyminen ei suinkaan tarkoita askeesissa elämistä ja nykyajalle selän kääntämistä, päinvastoin! Orjan roolista meidän täytyy kuitenkin astua isännän rooliin. Kysehän on omasta elämästämme, hitto vie!

Kirjasta löytyy hienoja alustuksia, esimerkki-caseja ja ohjeita, miten toimia niiden oman polun tärkeiden asioiden kanssa, eli mm. stressin, ajanhallinnan, väsymyksen, immuniteetin vahvistamisen, liikkumisen, luontoyhteyden, minäkuvan, yksinäisyyden ja taloudellisen epävarmuuden kanssa. Kirjan lisäksi hänen oppejaan löytyy nettisivuilta. Esimerkiksi ilmainen 7 päivän reboot, joka oli myös herättelevä ja antoi työkaluja syömisestä työpäivän kulkuun.

Kirjasuositus: Urbaanin munkin käsikirja, Pedran Shojai, Viisas Elämä Oy 2017

20170714_7

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s