Sun sydän on viisas

Intuitio ja sydämen viisaus

Intuitiivinen tietäminen ei rajoitu vain mieleen, vaan se tapahtuu myös kehossa ja sydämessä. Tutkimusten mukaan sydämessä on hermosoluja, jotka voivat tallentaa informaatiota aivoista riippumatta! Hurjaa!

Intuition ja sydänkoherenssin yhteyksiä on tutkinut mm. terveystieteiden tohtori ja sydäntutkija Rollin McCraty. Kun sydän on koherentissa tilassa, se toimii optimaalisesti ja tahdistaa koko kehoa. Sydämenrytmin, hengityksen, verenpaineen, hormonituotannon, signaalien välityksen ja elinten toimintojen välillä on silloin tasapaino. Tämä tekee ihmisestä elinvoimaisen ja ajattelu on silloin selkeää, jolloin myös intuitio toimii paremmin

Kuulostaako kummalliselta? Intuitiosta väitöskirjan tehneen taiteen tohtori Asta Raamin ”Älykäs intuitio”-kirjassa on mielenkiintoista tietoa McCratyn tutkimuksista. Tässä suora lainaus:

Kielteisiksi mielletyt tunteet, kuten viha, ärtyminen ja vahva turhautuminen saavat sydämen epäkoherenttiin tilaan. Tämä aiheuttaa epätahtisuuden aivoissa. Ajattelu ja muut suoritukset vaikeutuvat. Myönteisiksi kuvatut tunteet, kuten kiitollisuus, ilo ja onnellisuus, parantavat sydämen koherenssia. Tämä saa aivot ja kehon toimimaan samassa rytmissä, ja ajattelu helpottuu. ”

Jos siis haluaa kehittää intuitiotaan, on syytä pitää huolta niin kehosta, mielestä kuin sielustakin. ”Sydämen viisaus” ei ole vain hölynpölyä, vaan myös tieteellisesti todistettavissa oleva tosiseikka. Toki tämän kaltaisilla tutkimuksilla on aina myös arvostelijansa, mutta minusta tämä kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta.

”Yksi sydänkoherenssin suurimmista hyötyjistä on aivot ja intuitio. Sydän reagoi aivoista ja muusta hermostosta riippumatta, ilman että tieto on vielä käynyt aivoissa tai tietoisessa mielessä. Sydänkoherenssin aktivoiminen vaikuttaa McCratyn mukaan suoraan intuitioon, sillä sydän tuntuu olevan yhteydessä intuitiiviseen tietoon ja vaikuttavan sen tulkintaan. Sydämen signaaleista on havaittavissa asioita, jotka tulevat tietoiseen mieleen vasta viiveellä. Vielä ei tiedetä tarkasti, miten tämä tapahtuu, mutta nämä muutokset ovat mitattavissa laboratoriossa. Sydänkoherenssiin mittaamiseen on kehitetty laitteita, jotka voivat auttaa sydämen koherentin tilan tunnistamisessa ja aktivoimisessa.”

20170702_39.jpg

Se, että sydän on ns. koherentissa tilassa vaikuttaa paitsi meihin itseemme, myös ympäristöömme.

Olet varmasti joskus astunut tilaan, jossa aistit jotain sellaista, jota sinulle ei kerrota tai joka ei näy suoraan. Ihmiset voivat jutella normaaliin tapaan, mutta riita, joka käytiin juuri ennen kuin astuit sisään, väreilee vielä ilmassa. Tai ehkä sinäkin olet kokenut sen mahtavan energian, joka joogasalissa vallitsee sydänmeditaation jälkeen? Mistä tälläiset ”energiat” voi tunnistaa? Ajatukset ja tunteet vaikuttavat suoraan sydämen sykkeen luomaan magneettiseen kenttään. Wuhuu!

”Koherenssin vaikutus ei rajoitu vain yhden ihmisen sisälle. Ihmisen sydämen kierrättämä veri ja veren sisältämä rauta luovat ympärillemme sähkömagneettisen kentän. Ihmiskehossa sydän toimii tämän rytmisen sähkömagneettisen energian lähteenä. Kenttä ulottuu kehon ulkopuolelle, ja sen vaikutus on mitattavissa noin kolmen metrin päähän.”

Ympärillämme on siis magneettinen kenttä, joka pitää sisällään informaatiota sisäisistä liikkeistämme. Emme osaa lukea tuota kenttää tietoisesti, mutta huomioimme sen luonnostaan, intuitiivisesti. Lajinkehityksen kannalta tästä on ollut hyötyä sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja yhteisön jäsenenä, mutta myös eläimet tunnistavat tämän informaation. Erityisesti hevoset, koirat ja kissat lukevat tunnemaailmaamme – ja myös hoitavat henkisiä vammojamme.

Miltä tämä kaikki kuulostaa? Aika huikeaa minun mielestäni.

Asta Raamin, Älykäs intuitio -kirja avasi ymmärrystäni omista sisäisistä liikkeistäni, mutta myös vuorovaikutukseen liittyen. Toivottavasti sain siitä myös rohkaisua alkaa luottamaan intuitiooni paremmin, onhan se yksi oleellinen työkalu Valonööriksi tulemisessa.

Palaan kirjaan vielä toisen postauksen myötä ihan piakkoin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s