Flunssaruokaa: kana-nuudelikeitto

kananuudelikeitto

 

20180116_142520

Kanakeitto on flunssaruokaa parhaimmillaan!

Flunssaisena ei pitäisi unohtaa syödä ja olisi hyvä syödä kehoa lämmittävää sekä helposti sulavaa ruokaa, jotta keho saa mahdollisuuden parantaa itse itseään. Raskas ruoka vaatii energiaa ruoansulatukseen, jolloin sitä ei sitten muualle riitäkään. Kylmä ruoka taas viilentää kehoa, jolloin energia menee kehon lämmittämiseen.

Leffoissa ja kirjoissa tarjoillaan flunssapotilaalle aina kanakeittoa. Perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen tämän parantava vaikutus myös istuu. Ja onhan se toki terveellistä! Kanakeiton liemeen liukenee monia tärkeitä ravintoaineita länsimaisen näkemyksenkin mukaan. Kanakeitto yksinkertaisesti on ravitsevaa, ruoansulatukselle hyvää ja pitää sisällään monia tervehdyttäviä ainesosia.

Broileri on toki aina broileri ja tuskin ravitsemuksellisesti se on yhtä hyvää kuin oikea kana, mutta kanaa on aika vaikea saada, joten käytän broileria. Yllä oleva resepti on oma yhdistelmäni useammastakin kanakeittoreseptistä.

Poimin tähän vielä Adriana Germainin ”Parantava Ruoka, Terveyttä Kiinalaisella Ruokavaliolla” -kirjan ruoka-ainelistauksesta muutamia keiton sisältäminen aineiden terveysvaikutuksia:

Cayennepippuri, mustapippuri, inkivääri, sipuli, valkosipuli ja nauris: kaikki mm. tehostavat ruoansulatusta ja auttavat vilustumiseen, laskevat kuumetta ja lievittävät kurkkukipua.

Paprika aiheuttaa hikoilua ja sisältää entsyymiä, joka sulattaa proteiinia.

Porkkana ja purjo tehostavat ruoansulatusta ja lievittävät tulehduksia.

Kana antaa energiaa.

Tässä ohje vielä pdf-muodossa: kananuudelikeitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s