Kahavilla – Apulandia

Koska olen sekä kahvi, että jonkinasteinen Apulanta -fani, olen jo tovin suunnitellut käyväni Lahden entiselle Hennalan varuskunta-alueelle avatussa Apulandiassa. Kun nyt vihdoin sattui olemaan sopiva sauma ja kaikki tähdet olivat oikeassa asemassa, kurvasin kohti Hennalaa.

Apulandiahan on paitsi kahvila, myös Apulanta-yhtyeen historiasta kertova museo. Museon pääsymaksu on vitosen hujakoilla, mutta kahvin hinnalla pääsi samalla katsastamaan myös museon.

Juon kahvilassa aina cappuccinoa, jos sitä on vain saatavilla. Tässä kahvilassa tuli kuitenkin sellainen fiilis, että nyt mennään ”huoltamokahavilla”. Ei siis erityistä sanottavaa kahvista, mutta kuppi oli kiva. Just sellanen ”somekuppi”, joka pitää taltioida kaikkiin somekanaviin. Vaikka itse kahvi ei sielua ja mieltä järisyttänytkään, paikka itsessään on hyvän mielen paikka. Kyllä, teini-angsti ja Punk tuottaa nykyisin hyvää mieltä.

Kahvilassa on tarjolla sekä suolaista, että makeaa ja gluteenittomia ja vegaanivaihtoehtojakin näytti olevan hyvin tarjolla. Vaikka kahvila on vähän syrjässä, oli pöydissä käyntini aikana ihan hyvä käyttöaste. Voi olla, että kesällä pitää varautua taistelemaan pöytäpaikoista. Tänne tulen varmasti itsekin uudestaan, ainakin kesävieraiden kanssa.

Jos suunnittelet käyntiä Apulandiassa, niin kannattaa tarkistaa aukioloajat sen Facebook-sivuilta. Tällä hetkellä kahvila-museo on avoinna vain pe – su.

Voin suositella kahvilaa lämpimästi, sillä onhan tämä nyt ihan ainutlaatuinen paikka!

20170204_132802

20170204_131547

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s