Kahavilla – Tertin Kartano

20170520_111048-001

Aina kun olen menossa Savoon, pyrin ajoittamaan aikataulut ja reitin siten, että voin poiketa joko lounaalla tai kahvilla Tertin kartanon Kahvila ja HerkkupuotiCafessa. Lounaspöytä on tarjolla päivittäin klo 11 – 16 ja se on valehtelematta yksi parhaista lounaspöydistä, joissa olen ikinä vieraillut. Sen vuoksi voi ajaa jopa ylimääräisen mutkan.

Mutta nyt kiinnitetään huomio kahviin ja kahvilatarjottaviin. Kahvi on mulle sydämen asia. Hyvä kahvi voi pelastaa päivän siinä missä paska kahvi pilaa koko elämän! Tertin kartano taitaa olla ainoita kahviloita, joissa kahvi on tarjolla isossa kuparipannussa – kunnon pannukahavit! Oh my, sellainen on nykyisin harvinaista herkkua. On ihan eri juttu poiketa automatkalla juomassa kunnon pannukahvit kauniissa ja harmonisessa ympäristössä, kuin napata kitkerä abc:n sumppi kammottavassa kakofoniassa ja hälyssä.

Eivätkä leivonnaiset häviä vertailussa yhtään. Tässä kahvilassa ei ole tarjolla bulkkipullaa ja puolivalmisteita, vaan fiinin kodin kaakkuja ja leivonnaisia. Etenkin Tertin kukkaissokerikakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan todellista kurmeeta, kuten jälkeläiseni tuumasi.

Gourmet- ja lähiruoan ystäville tarjolla on myös paljon houkuttelevaa kotiin viemistä, mutta itse nappaan usein mukaani vain ekstrana palan hyvää mieltä. Palvelu tässä paikassa on aina erittäin hyvää, otitpa sitten lounaan tai pelkän kupposen kahvia (juu ei, en lähde tästä paikasta ikinä pelkän kahvikupposen nauttineena.)

Tertin kartano on ihan kokonaisuudessaan yksi suomen parhaimpia kahviloita tai lounaspaikkoja; tarjoilusta, tunnelmasta, persoonallisuudesta, palvelusta ja makumaailmasta kymppiplussa, ehdottomasti!

Sielunravintoa parhaimmillaan.

20170520_113404-002

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s