Mango-porkkanakeitto

MANGO-PORKKANAKEITTO

•reilu 600 g porkkanaa
•n 3 cm pala inkivääriä
•3 kevätsipulia / iso sipuli
•2 tl currytahnaa
•2 rkl kookosöljyä
•1 l kasvislientä
•1 tl intiaanisokeria
•1 tlk kookosmaitoa
•1/2 tl suolaa
•(rakuunaa)
+ 2 dl mangopyrettä

TEE NÄIN:
Paloittele inkivääri ja porkkanat sekä sipuli. Paista ne kevyesti öljyssä currytahnan kanssa. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua n. 15 min.
Soseuta ja lisää kookosmaito, sekä mangopyre –> kuumenna

Mausta rakuunalla ja suolalla

WP_20140322_14_03_52_Pro-001

Paitsi että tykkään yksinkertaisista resepteistä, tykkään myös varioida niitä.

Reseptin olen alun perin saanut kaverilta ja sen todellista alkuperää en tiedä. Pikaisella googlaamisella löysin ainakin Kodin Kuvalehden sivuilta lähestulkoon samoilla mittayksiköillä varustetun porkkana-mangokeiton. Tätä keittoa olen varioinut monilla eri tavoilla.

MANGO on kiinalaisen ruokavaliohoidon näkemyksien mukaisesti hapan, makea, viilentävä ja yin. Happamat ruoat parantavat verenkiertoa, poistavat tukoksia ja vahvistavat jänteitä sekä rauhoittavat mieltä. Hapan pitää kehon nesteitä sisällä ja koossa. Hapan ja Makea auttaa tietynlaisissa munuaisten ongelmissa, mutta samalla myös tuottaa kosteutta, joten ei suositella paljon käytettäväksi. Mango on tulehdusta vähentävä hedelmä. Kirjoitin mangosta hieman myös aikaisemmassa postauksessa mangosmoothiesta.

Toisaalta joissain kiinalaista ruokavaliohoitoa käsittelevissä kirjoissa mangoa suositellaan naisille painonhallintaan, kun taas kiinalaisittain ajateltunahan ylipaino johtuu kosteudesta ja limasta. Koska en ole asiantuntija, en ymmärrä ristiriitaa ja logiikkaa taustalla 🙂 . Olen etsinyt tietoa lähinnä kosteutta vähentävistä ja kehoa lämmittävistä ruoka-aineista, ja tähän liittyvä logiikka on minulle jo selkeämpi.

Hedelmiä ei yleisesti suositella meille kylmässä ilmanalassa asuville ihmisille juuri niiden viilentävän ja kosteuttavan vaikutuksensa vuoksi, koska elinympäristömme aiheuttaa vastaavia haasteita kehollemme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s