Omenainen bataattikeitto – oiva retkieväs

OMENAINEN BATAATTIKEITTO

  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
  • 1 tl jeeraa
  • 1 omena
  • 1 porkkana
  • pari jauhoista perunaa
  • 5 dl kuutioitua bataattia
  • 7.5 dl kanalientä
  • kookosmaitoa

TEE NÄIN:
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit. Lisää mausteet ja hetken kuluttua kuutioidut kasvikset. Pehmennä hieman öljyssä ja lisää sitten kattilaan kanaliemi. Hauduta n. 30 minuuttia.

Soseuta ja lisää sopivasti kookosmaitoa.
172212_4
172512_19

Jouluaatto metsässä

Keitin kaappiin jääneistä bataateista aaton aattona keiton silmälläpitäen jouluaatoksi suunnittelemaani metsäretkeä. Mikä sen mukavampaa, kuin nauttia patikoinnin lomassa lämmintä bataattikeittoa termarista?

Keitto osoittautuikin loistavaksi eväsruoaksi yksinäisen jouluaattoni metsäretkellä. Lähdin metsään aamupäivällä herättyäni ja nautittuani rauhallisen aamupalan kotosalla, minkä jälkeen keräsin reppuun viltin, valmiiksi pakatut eväät ja kameran.
172512_21
172512_22

Hiljaisuus ja luonnon rauha

Jännitin etukäteen olisiko tie Lapakistoon aurattu ja joutuisinko kulkemaan neitseellisiä reittejä eilisen lumimyräkän jälkeen. Hyvin pääsi perille ja parkissa oli yksi toinenkin auto. Sain kulkea valmiiksi tallattua polkua pitkin eteenpäin. Keli oli just ja just pakkasen puolella, puhdasta lunta oli maassa ja puiden oksilla – eikä ihmisiä mailla eikä halmeilla. Valtavan hyvä valinta lähteä viettämään aattopäivää metsään!

Kuljin tuttuja polkuja pitkin Ahvenlammille, jossa pysähdyin evästelemään. Tein omaksi ilokseni pienet tulet, levitin viltin penkille ja nautin evääni: bataattikeittoa ja lohileipiä, sekä jälkkäriksi suklaan ja appelsiinin makuista chai -teetä ja pipareita.  Kuuntelin samalla miten jäätä pitkin kiitävä hyinen viima sai jään pinnan napsumaan. Viereiset heinät helisivät ja aurinkokin näyttäytyi. Näitä ääniä ei kuule kaupungin hälyssä.
172512_29
172512_30

Valoa!

Paluumatkan autolle patikoin Pitkäjärven kautta katsellen ihanaa aurinkoa ja sen laskua edessäni. Vaikka mieli muutenkin onkin tällä hetkellä aika raskas, teki retki monella tasolla hyvää.

En tiedä parempaa tapaa viettää joulua kuin ulkoilu pikku pakkasessa ja Valoa tervehtien.
172512_31

Mainokset