Fermentoitu tattarileipä

Supersuosikkini tattari alkaa olla ilokseni jo yleisemmin käytetty vilja ja reseptejä sille löytyy jonkin verran. Mulla on jonossa testausta varten useampikin resepti ja jaan myös täällä onnistuneet kokeilut. Testailu vie yleensä aikaa, koska saatan muuttaa reseptiä itselleni sopivammaksi ja mahdollisimman yksinkertaiseksi.

Kirjoitin muutama vuosi sitten tästä herkusta ja voit  lukea hieman lisää tattarista tästä kirjoituksesta.

En harmikseni muista mistä olen poiminut talteen tämän fermentoidun tattarileivän reseptin, mutta kaivelin sen esille innostuttuani muutenkin fermentoinnista.

Ohje pdf-muodossa: tattarileipä

tattarileipä

182702_13

img_8032-004

Olen muutamaan otteeseen kokeillut tätä reseptiä aikaisemminkin, enkä oikein saa sitä edelleenkään kohoamaan kunnolla. Ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla lisätä taikinaan murusen hiivaa, vaikka tässä reseptissä minua ilahduttaakin erityisesti hiivattomuus. Jostain luin myös, että liotuksen jälkeen siemeniä ei saisikaan huuhdella, koska lima olisi tärkeässä roolissa taikinan onnistumisen kannalta. Testailen tämänkin vielä!

Leipä on parhaimmillaan tuoreena. Kannattaa pakastaa tämä leipä, ellei tule nautittua saman päivän aikana. Pakastimesta leipä on helppo sulattaa leivän paahtimen kautta yksittäisinä viipaleina.

182702_18

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s