Diagnoosi: masennus

Miltä masennus tuntuu tai näyttää? Onko lähelläsi joku hankala, laiska, ärsyttävän passiivinen tai kenties negatiivinen ihminen? Joku alisuoriutuja tai joku ärsyttävän suorituskeskeinen ja vaativa henkilö? Joku, jota sä ehkä dissaat noiden em. piirteiden vuoksi…

Vaikka masennus ei tuntuisikaan koskettavan juuri sinua tällä hetkellä, suosittelen tutustumaan aiheeseen. Ympärillämme olevien ihmisten asenteet ja ikävät kommentit nimittäin voivat pahentaa masennuksesta kärsivän ihmisen tilaa, vaikka se ei olisikaan kenties tarkoituksena. Juuri siitä syystä pyydän, että suhtaudutaan jooko ihmisiin ympärillämme myötätuntoisesti ja tuetaan juuri niitä, joilla on vaikeaa.
20161020_165956Yhteiskunnassa ilmenevät asenteet vain lisäävät masennusta ja se ei ole meistä kenellekään hyödyllistä. Masennus ei ole rutto eikä se ole sen kummallisempaa kuin diabetes tai siitepölyallergia. Se on häiriö, joka voidaan hoitaa, josta voi parantua tai joka saadaan tasapainoon hyvällä hoidolla ja ympäristön tuella.

Masennukseen liittyvät postaukset tuntuvat aiheuttavan piikin kävijämäärässä. Käytän siksi tätä hyväkseni ja jaan täällä videon, joka avaa todella hyvin masennuksen monia ulottuvuuksia ja sitä, että masennus voi oikeastaan koskettaa ketä tahansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s