Kauneudenhoitoa aasialaisittain

Fermentointi on kovassa huudossa maailmalla, myös kauneudenhoidossa. Samoin aasialainen kosmetiikka ja sikäläiset kauneudenhoitorutiinit.

Jokainen blogeja seuraava on varmasti törmännyt juttuihin korealaisesta kosmetiikasta ja etenkin Whamisan rantautuminen Suomeen on aiheuttanut lievää pöhinää kauneus-bloggareiden ja heidän seuraajiensa maailmassa. Whamisan kosmetiikka perustuu fermentoituihin kasvisuutteisiin.

051518_7

Kiinnostuin Whamisasta tietenkin taikasanan ”fermentointi” myötä. Tutustuin sarjan esittelyyn ensimmäiseksi Katja Kokon blogissa. (En tee yhteistyötä Katjan tai Whamisan kanssa, joten tämä ei ole kaupallinen postaus.)

Kosmetiikkahurahteluun sorrun minäkin

Fermentoinnin lisäksi Whamisassa minua viehätti purnukoiden pikkusievä aasialainen ulkonäkö. Tyttömäisyys on joskus innostavaa!

Siinä missä rakastuin vuosi sitten Patykasta maalailtuihin laatumielikuviin ja pakettien upeaan ulkonäköön, päättäen panostaa siihen, petyin sarjaan suuresti. Hinta-laatu -suhde on minulle luonnollisuuden lisäksi tärkeä asia ja juuri hinta-laatu -suhde Patykassa ei mielestäni kohtaa.

Suhtauduin siis aika isolla varauksella myös Whamisa-hehkutuksiin. Päätin olla sortumatta houkutuksesta huolimatta, koska minua lievästi ärsyttää se, että kosmetiikkapurkkien karsimisen sijaan tämän sarjan mielikuvamarkkinointi ”pakottaa” lisäämään purnukkojen ja käytetyn kosmetiikan määrää.

Vaan kuinkas sitten kävikään…

051518_5

Korealainen kauneudenhoitorutiini

En usko siihen, että kauneus löytyy purkista ja ulkoisesti, vaan se rakentuu elämäntavan ja geenien ympärille. Toki kosmetiikalla on merkitystä ja minun maailman kuvassani siten, että mitä vähemmän, sen parempi. Iho hoitaa itse itseään kun se saa rauhassa keskittyä tehtäväänsä.

Whamisa ja korealainen kauneuskäsitys perustuu pitkälti monivaiheiseen kauneudenhoitorutiiniin ja hoitovesien kerrostamiseen iholle. Kasvovettä  hoitovesiä ei siis pyyhitä kasvoille vanulapuilla poistamaan puhdistusaineen jäämiä, vaan sitä kerrostetaan hoitavana aineena iholle käsin. Ei yhtä kertaa, vaan jopa seitsemän erillistä kerrosta painellen ja imeyttäen ihoon!

Hellästä taputtelusta on varmasti hyötyä iholle, eikä tee ollenkaan pahaa pysähtyä hellimään itseään ja kauneuttaan huolellisesti. Mutta ei, purkkien määrää en halua lisätä.

Luonnonkosmetiikka on mun juttu

Olen käyttänyt jonkin aikaa Lumenen Sisu- ja Harmonia sarjoja päätettyäni siirtyä Dr. Hauschkasta ja Frantsilasta edullisempaan kosmetiikkaan. Nyttemmin olen kuitenkin huomannut, että seerumin ja kasvovoiteen ansiosta iholla tuntuu olevan inhottava kalvo, eikä iho hengitä kunnolla etenkään, jos hikoilen. Vaikka osa noista tuotteista lähentelee luonnonkosmetiikkaa ja pitää sisällään luomua, minulle ne eivät jätä samaa fiilistä kuin vaikkapa Dr. Hauschkan tai Frantsilan seerumi ja kosteusvoide.

Aika oli siis erityisen otollinen, kun satuin törmäämään Sokoksen kosmetiikkaosastolla Whamisaan. Tuoksuteltuani muutamaa putelia päätös oli tehty: minähän kokeilen!

051518_9

Kokemukseni Whamisasta

Päädyin hankkimaan pesuöljyn, kasvojen hoitoveden, silmänympärysvoiteen ja kasvoöljyn. En siis tosiaan aio suorittaa kaksivaiheista pesua kahdella erilaisella pesuaineella ja tuskin myöskään alan ihoani kuorimaan tai kerrostamaan hoitoöljyn alle vielä erillistä kosteusemulsiota. Naamioitakaan en oikeastaan koe tarvitsevani.

Mutta siis wau! Fiilis parin viikon kokeilun jälkeen on rakastunut. Rakastan sitä tunnetta, mikä iholle jää pesun, hoitonesteen taputtelun ja öljyn jälkeen. Luonnollinen. Raikas! Elinvoimainen. Puhumattakaan siitä aistivaraisesta nautinnosta, minkä saa kokea hoitorutiinin aikana. En painele kasvoilleni seitsemää kerrosta hoitonestettä, kaksi riittää ihan hyvin. Kokeilin kyllä seitsemääkin, mutta rehellisesti sanottuna en huomannut mitään eroa kahteen – kolmeen kerrokseen. Ehkä se liittyy ihon kosteustasapainoon ja minun ihoni ei kärsi kuin satunnaisesta pintakuivuudesta.

Ja kyllä, huomaan eron ihossani. Iho tuntuu voivan hyvin, se tuntuu hyvältä ja näyttää omiin silmiin virkistyneeltä. Ihohuokoset ovat kenties hieman pienentyneet ja minullekin vihdoin tulleet ensimmäiset juonteet lievästi pienentyneet. Fermentointi tuo kosmetiikkaan säilyvyyden paranemisen lisäksi anti aging -ominaisuuksia.

051518_10

Luonnonmukaista faceliftiä

Juonteisiin ja ikääntymisen merkkeihin vaikuttaa varmasti vahvasti myös korealaiseen ihonhoitorutiiniin kuuluva ihon hellä painelu, joka virkistää ja vaikuttaa myös lymfakiertoon.

Aasialaisilla naisilla on tapana hoitaa kauneuttaan mm. shiatsulla, jota voi tehdä myös kasvoille. Käytyäni shiatsun perusteet joskus vuosia sitten, otin käyttööni oppimani shiatsu-hoidon kasvoille.

Pitääkin virkistää muistia sen suhteen ja kaivella ohjeet esille, sillä vuosien myötä oma rutiini on yksinkertaistunut ja siirtynyt kasvoöljyn levittämisen yhteyteen. Saatanpa palata aiheen pariin vielä!

Mutta tämä fermentointiin pohjaava kosmetiikka oli minulle kyllä iloinen yllätys. Voin suositella lämpimästi. Lisää faktaa löytyy tuolta linkkaamastani Katjan blogista, jos jotakuta jäi kiinnostamaan enemmänkin.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s