Uusi joogisen minän aamunkoitto

Jooga on kulkenut aktiivisena osana elämääni noin kymmenen vuoden ajan. Tosin pari viimeistä vuotta se on ollut enemmän mielessä tapahtuvaa, kuin joogamaton päällä tai fyysisen kehon siihen osallistumista.

Raudan puutteesta kärsivänä keho ei ole pystynyt kundaliinijoogaharjoitukseen, koska se on hyvin dynaamista ja vaatii (kuin myös kehittää!) hyvää hapenottokykyä. Harmikseni jouduin luopumana harjoituksesta, koska en huimauksen ja epäsäännöllisen sykkeen vuoksi voinut yksinkertaisesti tehdä sitä – puhumattakaan siitä, että keho ei palautunut harjoituksesta ja vain pahensi olotilaa.

Nyt, kun en ole joogannut muutamaan vuoteen, alan huomata miten paljon joogasta hyvää oloa sain – ja mitä elämästäni ja olostani nyt puuttuu.

Kärsin kroonisesta stressistä, olen stressaamiseen taipuvainen suorittaja ja perfektionisti, ylivirityn helposti ja kuormitun hälystä, jota arki on täynnä. Harjoittaessani säännöllisesti joogaa, kestin paremmin hälyä ja tunsin oloni seesteiseksi. Joogaharjoitus on siis toiminut myös paineventtiilinä.

071918_22

Yinjooga

Kundaliinijooga on minulle The Jooga. On ollut vaikea kuvitella tyytyvänsä johonkin toiseen joogamuotoon. Hathajoogasta tulee hyvä olo, mutta kaipaan mantroja ja meditaatiota. Hathakin on minulle toistaiseksi liian rankkaa. Entäpä Yin?

Aikaisempi kokemus Yinjoogasta on ollut ”hohhoijaa”, mutta ajattelin lähestyä sitä nyt uudella kulmalla, koska perustuuhan se kuitenkin kiinalaiseen lääketieteeseen ja aktivoi meridiaaneja. Olen juuri aloittanut sarjan akupunktiossa käyntiä ja pyrin palaamaan takaisin kiinalaisittain oikeaan ruokavalioon. Ehkäpä Yinjooga tukee tätä polkua.

On ollut miellyttävää huomata, miten hyvä olo Yinjooga -tunnin jälkeen jää. Se rauhoittaa ja tasapainottaa ylivirittynyttä oloani. Huomaan, että nyt tykkään jäädä pitkiin venyttäviin asanoihin ja keskittyä itseeni siinä hetkessä. Se sopii tämän hetkiseen olotilaani mainiosti. Olen ollut taas turhan tuomitseva ja ennakkoluuloinen, mutta onneksi tajusin antaa itselleni tämän mahdollisuuden.

Toivon, että saan ulotettua joogaliikkeitä pian arkipäiviinikin, sillä selän vetristäminen ja joustavuus vaikuttaa koko olemukseen ja ennen kaikkea ajatusten joustavuuteen. Ajattelin kokeilla miltä tuntuisi tehdä kungaliinijoogan lämmittelysarjaa aamuisin – saa nähdä pääsenkö tässä ajatusta pidemmälle ja missä vaiheessa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s