Mummomakkarista visuaalisen alan opiskelijan huoneeksi

Makuuhuonettani on hallinnut valtavan kokoinen antiikkikaappi, joka on niellyt sisälleen järisyttävät määrät harrastusvälineitä, säilytettäväkseni langenneita virallisia papereita ja muuta ylimääräistä tavaraa, josta en ole ollut valmis luopumaan – tai jaksanut muuton jälkeen läpi käydä.

Kaappi oli aikanaan sangen viehättävä isossa valoisassa makuuhuoneessani Billnäs-kirjoituspöydän ja valtavan kokoisen helmiäis- ja puuintarsioin koristellun antiikkisänkyni kanssa. Rakastin niitä yhdessä, mutta muuttojen myötä jäljellä oli enää vain tämä yksi muisto entisestä elämästäni, muuttoapulaisteni painajainen ja mummoelämäni sinetti.

Rakas tavarasyöppö ja energiarosvo vanha kaappi – klaffilipasto näkyy peilistä.

Opiskelupaikka toi mukanaan ongelman

Kaapin lisäksi huoneessani on 120 cm sänky ja klaffilipastoni, joka on nykyisessä kodissani toiminut tietokonepöytänä.

Tietokonepöytänä klaffilipasto on äärimmäisen huono ratkaisu ja on jo etätyöpäivinä osoittautunut hankalaksi ja epäergonomiseksi. Kun tajusin, että tarvitsen opintoja varten kirjoituspöydän, tajusin myös että joudun luopumaan sekä antiikkiaapista että klaffilipastosta.

Hakusessa oli siis projektin alkuun pienempi kaappi ja kirjoituspöytä. Vaikka luopuisin kaikesta sellaisesta kaapin sisäänsä nielleestä, mitä en tarvitse tai tule tarvitsemaan, tarvitsen kuitenkin säilytystilaa jooga-, retkeily-, piirustus-, käsityö- ja valokuvaustarvikkeilleni.

Itkin verta selatessani Ikean sivuja

Olen luopunut elämässäni niin monesta turhasta, muuttojen jälkeen huonosti palvelevasta ja vaikeasti eroon päästävästä lastulevypömbelistä, etten ollut järin innostunut ajatuksesta hankkia jälleen kerran yhden sellaisen.

Onneksi Ikeasta ei löytynyt kertalaakista sellaista ratkaisua, jonka olisin hyväksynyt kättelyssä, sillä Jyrinäparta ehdotti kurkistamaan, minkälaisia kierrätysvaihtoehtoja netin syövereistä löytyisi, esimerkiksi Muuramen kirjoituspöytiä.

Kaappi hetki ennen kuin se noudettiin uuteen kotiin, peilistä pilkottaa uusi Muuramen työpöytäni.

Miten olisi kierrätetty design?

Ajatus ei ihan ensimmäiseksi sytyttänyt, sillä Muurame edustaa minulle sitä samaa ”lastulevy kuutio” -osastoa, josta olen pyrkinyt sisustusmyyjäaikojeni jälkeen tiukasti eroon.

Naapurikunnassa oli kuitenkin sattumalta tarjolla juuri sopivan kokoinen Muuramen kirjoituspöytä kohtuulliseen hintaan ja ajelinkin pian katsomaan sitä – ja takaisin kotiin vielä hinnasta tingitty pöytä laatikostoineen autoni takapenkillä!

Muuramen kirjoituspöydän kaappi ja laatikosto vetivät yllättävän paljon tavaraa sisäänsä. Klaffilipastokin sai jäädä vielä paikoilleen, sillä se nielee myös aika paljon tavaraa, eikä itsessään vie tilaa hirveästi.

Lisäkaapiston hankkimisen jätin toistaiseksi sikseen, sillä säilytystilaa etsimään jäi vain muutama tavara: joogamatto ja -tyyny, taiteilijateline, teltta ja kameranjalka. Ehkä löydän niille vielä paikan.

Samaan syssyyn antiikkikaappi lähti uudelle omistajalle pilkkahintaan ja näin sain pyöräytettyä makuuhuoneeseeni opiskelijanurkkauksen.

Kierrätettyä designia: Muuramen kirjoituspöytä ja Kartellin Masters-tuoli.

Unelmaopinnot ja unelmien nurkkaus

Huoneen uusi ilme täydentyi vielä unelmatuolillani, jollaisen kirjasin joskus hankintalistalle kategoriaan ”sitten joskus”. Kartellin Masters edustaa minulle designia, josta pidän.

Jyrinäparta löysi tuolin nettikirpparilta huokeaan hintaan ja niin se lopulta päätyi kotiin. Tuoli on täydellinen. Voiko ollakaan parempaa hetkeä tämänkin unelman täyttymiselle?

Pöydässä sen sijaan näkyy elämän jäljet, mikä näkyi myös hinnassa. En maksaisi tästä ikinä, edes lommottomana, sitä hintaa, mitä uusi vastaava pöytä maksaa! Pienessä asunnossa, muuttojen myötä ja perheeseen kuuluessa lapsia ja eläimiä pöytä näyttäisi pian elämää nähneeltä.

Opiskelijanurkkaukseni syntyi siis ekologisesti kierrätystavaralla ja vieläpä designilla, josta pidän! Mikä parasta, ratkaisu syntyi huokeammalla kuin Ikeasta vaihtoehtoisesti hankitut pöytä, tuoli ja kaappi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s