Kurkistus Tänään-työkaluun

Minkälaisilla asioilla sinulle on elämässä eniten merkitystä? Kuuluvatko nämä merkitykselliset asiat arkipäivän elämääsi?

Heitin kysymykset tuohon alkuun siksi, että pysähtyisimme hetkeksi miettimään niitä, vaikka ne saattavatkin tuntua itsestäänselvyyksiltä. Mulla ainakin on taipumusta hukkua kaikkeuden selkamelskaan. Arjen hulinassa merkitykselliset asiat muuttuu haituviksi unelmien seassa ja elämä itsessään on pelkkää suorittamista. Pidemmän päälle se ei ole hyväksi. Koska elämä, se on vain tässä ja nyt. Tänään.

Osasin varautua siihen, että parhaillaan elämässäni käynnissä oleva iso muutos, työarjen vaihtuminen opiskelija-arkeen, täyttää ajatukset totaalisesti ja mullistaa arkea siten, että taipumukseni suorittamiseen voi napsahtaa päälle ja se kaikki muu, merkityksellinen, katoaa. Nyt jos koskaan on tärkeintä osata keskittyä oleelliseen ja muistaa ne tärkeimmät asiat.

Tänään työkalu -kirjan ensimmäinen aukeama

Tärkeintä tänään ja Tänään-työkalu

Tuuma-kustannukselta testattavaksi saamani Tänään-työkalu tuli siis tosi sopivaan saumaan.

Työkalun tarkoitus on auttaa hahmottamaan elämää kolmella tasolla: isompana kokonaisuutena, lähikuvana ja tarkennettuna otoksena. Takana on ajatus minimalismista, jota avataan enemmän työkaluun liittyvässä kirjassa ”Tärkeintä tänään – näin saat vähemmällä enemmän”. Pidän tästä ajattelumallista, sillä se auttaa samalla ymmärtämään, että elämä koostuu juurikin arjen pienten hetkien valinnoista.

Vaikka minusta ei koskaan tulisikaan oikeaa minimalistia, niin kaipaan elämään ja arkeen selkeyttä. Rönsyilyyn taipuvaisena selkeys ei ole ihan helpoin juttu. Sen olen kuitenkin oivaltanut, että jos liikkuvia osia on mahdollisimman vähän, kaaoksen hallinta on helpompaa. Olen jo etukäteen karsinut kodista turhaa tavaraa – siinä missä arjestakin. Opiskelijabudjetilla eläminen vaatii myös karsimista.

Minulla on tavoitteena lähikuukausien aikana ottaa haltuun opiskelijaelämään liittyvä rytmi ja pitää huolta siitä, että koulunkäynti sujuu aikataulussa. Tämän lisäksi haluan saada palautettua elämääni joogan, pidettyä kodin siistinä, ruokavalion terveellisenä ja talouden menot minimissä – sekä säilytettyä yhteys tärkeissä ihmissuhteissani.

Tässä kokonaisuudessa ajattelin hyödyntää ja testailla uutta Tänään-työkaluani.

Tänään työkalu -kirja

Menetelmä Tänään-työkalun takana

Miten Tänään-työkalu sitten auttaa minua tässä tilanteessa? Noh, työkalu (alkuvaiheessa siis tämän kirjan muodossa) pistää minut tarkastelemaan arkea elämä-, viikko- ja päivätasoilla ja kirjaamaan ylös niihin liittyvän suunnitelman, sekä tarkastelemaan tilannetta päivän päätteeksi.

Työkalun avulla keskityn lähihetken tavoitteisiin. Mietin viikko ja päiväkohtaiset tärkeimmät tekemiseen liittyvät tavoitteet. Lisäksi kirja muistuttaa palautumisen merkityksestä ja uskoisin, että sen merkityksen muistaa joka päivä, kun sen joutuu etukäteen miettimään!

Kun keskityn tärkeimpiin asioihin, elämästä karsiutuu kaikki ylimääräinen, energiaa syövä ja fokusta hajottava. Tästä minimalismissa juuri on kyse.

Työkalu ei itseasiassa ole siis pelkästään juuri tämä kirja, vaan kirjan avulla työkalun ja siinä piilevän menetelmän oppii. Toistat sen avulla samaa metodia arjen fokustamisessa viikko toisensa perään muutaman kuukauden ajan ja sinä aikana työkalun käytön voisi kuvitella muuttuneen rutiiniksi mielessäsi. Uuden tavan oppiminenhan vie noin kuukauden verran. Muutama toisto päälle ja tapa voi olla osa arkeasi.

Tärkeintä tänään ilmestyy ihan pian!

Kiinnostuitko tästä työkalusta? Se ilmestyy kauppoihin 1.9 ja saat Tärkeintä tänään -kirjan ja Tänään-työkalun nyt pakettina tarjoushintaan suoraan kustantajalta, voit tsekata tarjouksen tästä.

Minä en saa kirjan myynnistä provikoita tai klikistä mitään etua. Kirjan sen sijaan olen saanut kustantajalta testattavaksi.

Minulla on meneillään parhaillaan opiskelujen orientaatioviikko ja sen jälkeen opinnot käynnistyvät toden teolla. Palaan aiheen pariin myöhemmin syksyllä, kun opinnot pyörivät täysillä ja työkalun toimivuus on kohdallani paremmin testattu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s