Kahavilla – Kulttuurikahvila Arkikulta

Olen tehnyt jo vuoden lähtöä kahville Arkikultaan. Opintojen täyttämän vuoden aikana ei koskaan oikein tuntunut löytyvän sitä sopivaa aikaa. Tämän vuoden ainoalla lomaviikolla sain tämän aikeeni vihdoin toteutettua!

Arkikullassa minua kutsui luokseen somessa laajalti viljellyt kehut sen gluteenittomista ja osin vegaaneistakin vohveleista hauskoine nimineen sekä toiminnan takana oleva halu lisätä kulttuurielämyksiä arkeen ja luoda sen avulla hyvinvointia elinympäristössä.

Kahvila on osa Niina Koskelinin opinnäytetyötä ja selkeästi sydämen asia. Se näkyi ja tuntui kahvilassa.

Arkikulta Kulttuurikahvilan gluteenittomat vohvelit lohitäytteellä  kera cappuccinon.

Arkikulta – paikka henkiseen virkistäytymiseen

Arkikulta on siis paitsi vohvelikahvila, myös erilaisten kulttuuritapahtumien näyttämö.

Kahvila sijaitsee Hyvinkäällä vanhan Villatehtaan alueella. Talo itsessään on jo hyvin viehättävä; pieni, satavuotias kaunotar vinoine lattioineen ja tuhansine tarinoineen sen nurkissa.

Tiloja myös vuokrataan pieniä kulttuuritapahtumia ja -kokoustamisia varten. Tiloissa on käsittääkseni myös äänitetty jaksoja Takakansi-podcastiin – kulttuuriteko sekin – ja pidetty erilaisia työpajoja.

Kaikin puolin loistava paikka kulttuurin ja taiteen vaalimiseen, sekä henkiseen virkistäytymiseen. Toista samanlaista paikka ei ole.

Arkikulta Kulttuurikahvilan yläkerran sisätilojen huonenäkymää.

Kuuletko sielussasi jo flamencokitaran soivan?

Vaikka kotoani on hieman matkaa Hyvinkäälle, joku kerta poikkean siellä kuuntelemassa myös jonkin intiimin konsertin.

Voin vain kuvitella miten barokkiviulu tai flamencokitara resonoi sieluun tässä tilassa. Niitäkin Arkikullassa on ollut tarjolla viime aikoina. Tällä kertaa vain eläydyin fiilistelemään mielessäni konsertteja.

Arvostan suuresti ihmisiä, jotka vaalivat kulttuuria arjessaan ja tuovat sitä arkeen muidenkin nautittavaksi matalan kynnyksen tapahtumina ja ihmisen kokoisina paloina.

Kiitos Arkikullan väelle!

Arkikulta Kulttuurikahvilan vessan sisäovessa olevia 60-luvun naisten muotikuvia.

Arkikulta on myös vohvelikahvila

Voin lämpimästi suositella poikkeamista pidemmänkin matkan takaa, sillä Ne Vohvelit eivät tuottaneet pettymystä.

Mikä parasta, paikka sai minussa aikaan myös ideoita ja uudenlaista innostusta. Katsotaan miten ideat kypsyvät ja kantavatko ne pidemmälle, mutta joka tapauksessa tämähän oli kahvilan omistajan alkuperäinen ajatus: lisätä hyvinvointia elämään kahvilassa käynnin seurauksena!

Nautimme tällä kertaa Jyrinäparran kanssa Vantaanjoki-nimisen vohvelin, jossa oli runsaasti savustettua kirjolohta, hemmetin maukasta jukurttikastiketta ja hieman rukolaa. Vohveli oli täyttävä ja toimi mainiosti hellepäivän lounaana. Belgialainen vohveli on jo itsessään tukeva ja ihanan rapsakka.

Jos et vielä ole poikennut Arkikullassa, niin kannattaa ottaa se jo kesällä ohjelmistoon! Talviaukioloajat kannattaa tarkistaa vaikkapa Facebookista tai Instagramista, joissa Arkikulta on suhteellisen aktiivinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s