Kahavilla – Immilän myllykahvila

Suomessa on muutamia tosi kivoja myllykahviloita. Jotkut niistä ovat todella syrjäisissä paikoissa ja yksi sellainen on Immilän myllykahvila.

Se sijaitsee Lahden Nastolassa Immilänjoen varrella osoitteessa Arrajoentie 88. Näihin paikkoihin ei juuri vahingossa eksy, vaan niihin pitää osata mennä, mutta samalla saa kivan maaseutusightseeingin.

Immilän mylly on ollut paikallinen keskus

Paikka on ollut vuosisatoja sitten paikallisen toiminnan keskus ja siellä on toiminut mylly jo keskiajalla. Dokumentteja myllystä löytyy jo 1500-luvulta.

Myllyn seutu olikin tosi kaunista vanhaa maaseutua, jossa pieniä hirsitupia oli vieretysten. Viehätyn aina näistä jokivarsien mylly-ympäristöistä, niissä on jotenkin jännä fiilis.

Immilän myllyn toiminta on lakannut vasta 1960-luvulla. Mökit taitavat olla nykyisin kesäasuntoina, muutama surullisesti hylättynäkin.

Mylly seisoo yhä paikallaan ja kosken pauhu on muuten melkoinen!

ITE-taidetta ja haikaroita

Rakennus, jossa kahvila toimii, on ollut kahvilassa työskennelleen neitosen mukaan aikanaan myllärin tupa.

Nyt siellä siis toimii kahvila, jonka pihapiiri on hauskasti somistettu ITE-taiteella. Pihapiirissä on kesän mittaan myös teatteri- ja musiikki-iltoja. Melkoinen hyvän mielen ja kulttuurin vaalimisen tyyssija siis tämäkin kesäkahvila!

Nautimme Jyrinäparran kanssa eräänä aurinkoisena kesäiltana kahvit ja talon munkit myllykahvilan pihapiirin terassilla kosken pauhua kuunnellen. Mutkattomuudesta ja iloisesta palvelusta täysi kymppi. Täällä kahvi ei ollut seissyt pannussa tuntikausia, vaan se oli ihan tuoretta ja suodatinkahviksi hyvää.

Pannukahvi olisi aina plussaa, mutta näiden ainutlaatuisten kesäkahviloiden juttu on jotain muuta kuin täydellinen kupillinen laatukahvia!

Kuin bonuksena mukavalle iltakahvittelulle ylitsemme lensi haikara. Lieko harmaahaikara.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s