Lähiretkeily – Hiidenvuori Iitti

Iitti on jotenkin todella viehättävä pieni paikkakunta Lahden kupeessa ja Päijät-Hämeen kaakkoiskulmilla. Aikaisemmin Iitti oli osa Kymenlaaksoa, mutta nykyisin se kuuluu tosiaan Päijät-Hämeeseen. Itseäni Iitissä viehättävät sen vanhat kylät vanhoine rakennuksineen ja vesistöt.

Vesiretkeilijöille Iitti on varmasti kiinnostava kohde, jonka retkeilykohteisiin voi tutustua etukäteen vaikkapa Iitin sivuilla.

Edellisessa parisuhteessani meillä oli tapana tehdä täsmäiskuja lähiseutujen retkikohteisiin ja yksi suosikeistamme oli molemmille tuolloin vielä entuudestaan vieras Iitti. Olen aikaisemmin kirjoittanut lähiretkeilystämme Iitissä ja Iitin Jääkirkkovuorella.

Hiidensaari oivallinen retkikohde myös talvella. Se sijaitsee kymmenisen kilometriä Iitin kirkonkylästä pohjoiseen. Jo ajomatka sinne on itsessään viehättävä kokemus. Minulle suosikki Hiidensaarella on jääkauden muokkaaman Hiidenvuoren tarjoamat upeat näkymät. Kipuaminen vuorelle on sopiva liikuntasuoritus. Kipuamista helpottavat rakennetut portaat, joissa on aika monta askelta! Liikuntarajoitteiselle vuoren saavuttaminen on mahdottomuus, mutta portaita pitkin huonompijalkainenkin sinne pääsee ja välillä on levähtämiseen sopivia tasanteita.

Muutaman vuoden tauon jälkeen otan jonain aurinkoisena talvipäivänä auton alle ja pyörähdän Hiidenvuorelle nauttimaan voileivät kaakaon kera.

Jätä kommentti