Gurun ohjauksessa

Palatakseni vielä tuohon ”guruasiaan”: ymmärrän ihmisten tarvetta löytää itseään viisaampi suunnannäyttäjä tai ohjaaja esimerkiksi henkisen kehityksen tai vaikkapa hengellisyyden harjoittamisen suhteen. Prosessi kaipaa ohjausta, se on selvää. Guruhan on henkilö, joka opettaa niitä, joilla on vähemmän tietoa.

Mutta en silti jotenkin ymmärrä sitä, että annetaan oman elämän ohjaaminen toisen käsiin tai ulkoistetaan ajattelu kokonaan. Varsinkin joogan parissa tuntuu, että ollakseen pätevä joogi tai jogini, pitää olla oma guru (ja käydä joogaamassa tropiikissa).

Oman elämän, ja mielestäni myös oman henkisen kehityksen, paras guru on ihminen itse. Tietoa voi etsiä ulkoa ja harjoittaa jotain metodia, mutta se, mikä näyttää toimivan toisilla, ei välttämättä toimi kaikille. Siksi suosittelen itsetuntemuksen kasvattamiseksi henkilökohtaista asioiden prosessointia ja siihen esimerkiksi ”Hyvän mielen vuosi -tehtäväkirja” sopii mainiosti.

Oppimalla tuntemaan itsesi paremmin, löydät myös oman tiesi,  sinulle parhaiten sopivat metodit ja yhteistyötahot.

171610_6

Tehtäväkirja työskentelyn tukena

Kirjan avulla työstetään asioita, jotka ovat esteenä hyvän mielen syntymiselle tai unelmien saavuttamiselle. Sen avulla myös etsitään omia unelmia, piilossa olevia voimavaroja ja löydetään uusia puolia itsestä.

Ilman kirjaakin näitä asioita voi työstää ja useampi meistä varmasti on jollain tavalla joutunut elämässään kohtaamaankin tilanteita, joissa näitä asioita on joutunut työstämään. Mielestäni kirja ohjaa mukavalla tavalla itsetuntemukseen liittyviä prosesseja ja pitää ne kasassa, mikäli kirjan tarjoamaan hyvän mielen vuoden työskentelyyn sitoutuu. 

Sitoutumisen merkitys

Sitoutuminen omaan elämään ja hyvinvointiin on avainasemassa. Huomaan, että itselleni sitoutuminen ei ole vieläkään kovin helppoa ja joudun etsimään tasapainoa armollisuuden ja armottomuuden välille. Toisaalta juuri tämä on yksi elämäni haasteista muutenkin, joten työstyypä se tässä nyt samalla.

Aloitin oman Hyvän mielen vuosi – tehtäväkirjani tammikuun alussa. Työskentelen kirjan kanssa sen tarjoamassa järjestyksessä ja huomaan jo nyt, että ihan jokainen aihe ei istu tämän hetkiseen arkeeni. Uskon, että tämän tiedostamisella on myös omat merkityksensä, jotka avautuvat myöhemmin.

Viime viikolla en kirjaa muistanut edes avata maanantain jälkeen, mutta sellaista sattuu, jos vaikkapa sairastuu. On ihan ok, että ei orjaile kirjaa, vaikka onkin sitoutunut työstämään asioita mielessään.

Olisi mahtavaa kuulla oletko aloittanut oman Hyvän mielen vuosi -tehtäväkirjasi vai onko sinulla kenties joku muu vastaava kirja työvälineenä! Kommentoi rohkeasti!

 

 

4 thoughts on “Gurun ohjauksessa

  1. Ostin juuri kyseisen kirjan läheiselleni ja itsellekin syttyi pieni kipinä. Olen käynyt sitä monesti hypistelemässä, joten kai se on joku kerta vieä ostettava itsellekin. Antoisia hetkiä tehtäväkirjan parissa!

    Liked by 1 henkilö

  2. Hei minulla on hyvinvointikirja, johon kirjaan itseni eteen tekemiäni toimia. Edelliset merkinnät innostavat uusiin ja tärkeää siinä on henkinen sitoutuminen oman hyvinvointinsa edistämiseksi. Kirjaukset liittyvät fyysisen kunnon tai ilon ja rentoutuksen tekoihin sekä esim. itse tehtyihin luontaishoitoihin. O

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s