Cold Brew Tea – kylmäuutettu tee

Pidän kylmäuutetusta kahvista, josta kirjoittelinkin aikaisemmin blogissa otsikolla Cold Brew Coffee – kylmäuutettu kahvi.

Näin kesällä Menninkäiskorvainen kinuaa jääteetä, mutta mielestäni kaupan jääteet ovat liian sokerisia ja itsetehden teen keittely ja jäähdyttely on turhan monimutkaista puuhaa.

Tajusin kaupan juomaosastolla, että teetäkin voi kylmäuuttaa. Siispä kokeilemaan, onnistuuko se itse tehden ja onnistuihan se! Heleposti!

Tee uuttuu, kun uittaa teepussit kannuun kylmään veteen, laittaa kannun yön yli jääkaappiin ja maustaa sen aamulla sitruunalla, limellä tai vaikka ruusuvedellä. Makeutta voi laittaa mukaan oman maun mukaisesti, meillä siis lapsen mielestä liian vähän.

Itse tykästyin kylmäuutetun, hunajalla ja limellä maustetun, Senchan makuun, joten taidan tehdä toistekin. Kokeilin myös Kusmi Tean ruusulla maustettua vihreää teetä. Sekin oli hyvää!

KYLMÄUUTETTU TEE

  • Litra vettä
  • 3 – 4 pussia haluamaasi teetä
  • sitruuna/lime
  • hunajaa

Tee näin: Laita teepussit kylmään veteen kannussa ja siirrä kannu jääkaappiin yön yli. Ota pussit pois ja mausta mielesi mukaan sitruunalla, limellä, marjoilla, ruusuvedellä ja makeuta haluamallasi tavalla, esimerkiksi hunajalla (joka kannattaa liottaa ensin lämpimään veteen ja lisätä sitten kannuun).


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s