Kahavilla – Sivuraide

Poikkesin taannoin kahavilla, tai itseasiassa lounaalla Lahden Kauppahallin Sivuraiteesssa.

Kun kuulin useampi kuukausi sitten yhden lempparikahviloistani, Asemapäällikön, avaavan sivuraiteen Kauppahalliin, tähtäimessä oli kesälomalla poiketa siellä – ja sehän oli sitten vasta nyt.

Työssäkäyvänä kun Kauppahallin aukioloaikojen johdosta siellä ei ole ollut muuten mahdollista käydä.

Sivuraiteen Buddha Bowlit ovat täyttäneet somefiidini ja olen ollut suorastaan kateellinen niille, keiden työpaikka on keskustassa.

Olen myös salaa toivonut, että sama konsepti tulisi Asemapäällikköön, jolloin itsekin olisin päässyt lounastamaan herkullista ja terveellistä kulhoruokaa. Ymmärrän kyllä, että Sivuraide on sivuraide ja siellä on oma konsepti.

Sivuraide on sisustettu boheemisti ja mieltä kutkuttavasti. On suorastaan ilo poiketa kahvilassa, jonka sisustus on mietitty viimeisen päälle ja on silti rouhea ja viimeistelemättömän oloinen.

”Tarjoamme terveellistä, puhdasta ruokaa, jonka taustalla on ajatus ravita kehon lisäksi myös mieltä.”

Sivuraide

Sivuraiteen tuotteet ovat tuoreita ja lähituottajilta, mikäli mahdollista. Sen yhteydessä toimii myös kahvipaahtimo, mutta joskus aikaisemmin nopeasti ohi mennessäni bongaamaani paahtimopannua en enää Kauppahallin puolella nähnyt.

Pidän Sivuraiteen filosofiasta!

Lounastin ala-asteen tuoleilla Euroopan kartan alla, vaikka mieli olisi tehnyt sinne mustalle puolelle. Ehkä käyn ne kahvit nauttimassa vielä loman aikana siellä.

Valkkasin listalta lohitäytteisen Buddha Bowlin ja täytyy sanoa, että maistui yhtä herkulliselta kuin miltä se näyttääkin!

Suosittelen, mikäli liikut lounasaikaan Lahden Kauppahallin lähettyvillä. Vai mitä sanot lohitäytteisen Buddha Bowlin sisällöstä: Salpausselän kalan lohta, Tori Ruposen mustikoita, pinaattia, salaattisekoitusta, marinoitua lehtikaalia ja punasipulia, kurkkua, sitruunalla ja tillillä maustettu kvinoa, avocadoa ja siemensekoitusta. Kastikkeena toimii cashew-limekastike.

Jätä kommentti