Kahavilla – Kahiwa

Yksi takuuvarmoja paikkoja saada yliluonnollisen nautittavan hyvä kupillinen kahvia on Lahdessa Kahiwa Coffee Roasters Oy:n tiloissa Telakkakadulla, siis toisin sanoen Kahiwan paahtimolla.

Edit 5/2020: Paahtimo on siirtynyt Malskille. Lue uusin postaus: Kahavilla – Kahiwa Coffee & Wine.

Rehellisesti sanottuna parempaa kahvia ei yksinkertaisesti voi saada. Minulla ei riitä edes sanoja kuvaamaan Kahiwan Joonaksen pyöräyttämän kahvin täydellisyysastetta. Se on absoluuttinen.

Kahiwan kahvipaahtimolla

Kahiwan toimipisteellä ei oikeastaan ole kahvilaa, mutta kupillisen kahvia maistiaisiksi voi ostaa ja mielellään he sen pyöräyttävätkin. Samalla saa kenties mahdollisuuden nähdä, miten kahvia paahdetaan ja kokea vastapaistetun kahvin tuoksu – ja maku!

Maun, laadun ja tuoreuden takia juuri suosinkin kotimaisia pieniä paahtimoita ja tällä hetkellä erityisesti Kahiwan papuja.

On suuri ero kahvin maussa, jos se on jauhettu vastikään paahdetuista pavuista, kuin pavuista, jotka on paahdettu ties kauanko aikaa sitten ja kuljetettu pitkien matkojen päästä ja varastoitu kuukausia – kenties myös jauhettu jo kuukausia sitten.

Kahvi alkaa härskiytyä aika nopeasti jauhamisen jälkeen ja se vaikuttaa niin kahvin makuun kuin siihen, miten kahvi elimistössä vaikuttaa.

Kahiwan Joonas Reinikaisen kahvia paahtamassa.
Kahiwa Coffee Roastersin Joonas Reinikainen kahvinpaahtopuuhissaan.

Kahiwan pojilla on suuri intohimo kahviin, sen oikeaoppiseen valmistamiseen ja erityisesti vastuulliseen, reiluun ja eettiseen tuotantoon. Kahiwa tuo maahan raakakahvia ja paneutuu kunkin erän oikeaan paahtoasteeseen.

Kahiwan kahvia saa mm. Olavista, josta kirjoittelin aikaisemmin. Koska tiedän, että Kahiwan pojat ovat perehdyttäneet Olavin henkilöstöä hyvän kahvin valmistamiseen, tiedän saavani hyvää kahvia myös sieltä. Aina ei ole mahdollisuutta kahvihampaan kolottaessa kipaista Telakkakadulle.

Suurin toiveeni on, että Kahiwa avaisi oman kahvilan Lahden keskustaan. Tämä voi olla myös ihan mahdollinen skenaario, joten ollaanhan kuulolla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s