Lämmittävä chai-juoma

Vaikka alkutalvi 2019 ei ole ollut kovin kylmä, tämä ikuinen kosteus ja hämärä pistää kaipaamaan sisäistä lämmikettä.

Kiinalaisen lääketieteen ajatusten mukaisesti talvi on yin-aikaa, mikä pitää sisällään kylmän ja kostean elementin, sekä olemuksena hitauden ja hiljentämisen tarpeen. Kosteus ja kylmyys hiipii sisälle ja sitä vastaan täytyy aseistautua.

Chai-juoma – lämmittää kehoa ja mieltä

On syytä nauttia jotain muuta kuin viilentäviä ja kosteuttavia ruokia ja olla tuhlaamatta energiaa liiallisiin aktiviteetteihin.

Ajatuksena lämmittävä mausteinen juoma sopii tähän valtavan hyvin; on ihanaa hidastaa, hiljentyä ja kääntyä sisäänpäin aistiessaan lämpimän ja mausteille tuoksuvan höyryn nousevan kupista.

Vaihtoehtona cappuccinolle – chai-latte

Olen kahvin suuri ystävä, suhtaudun kahviin suorastaan intohimoisesti, mutta raudan puutteesta ja ilmeisesti pitkäaikaisen stressin vaikutuksista kärsivänä minun täytyy rajoittaa kahvin juontia. Yritän etsiä vaihtoehtoisia nautintoja sen tilalle.

Kurkuma-latte eli Golden milk on yksi suosikkijuomiani. Aina ei kuitenkaan tee mieli kurkumamaitoa ja teestä en parhaalla tahdollakaan saa samoja viboja kuin kahvista. Juon toki yrttiteetä, mutta sillä on oma funktionsa.

Tilasin kerran Kahavilla Asemapäällikkö -nimisessä kahvilassa Chai Latten ja se oli valtavan hyvää. Musta tee maidolla ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini Olen miettinyt usein, että pitäisi kokeilla sitä kotonakin ja kerran löysinkin todella hyvältä kuulostavan reseptin, mutta olen hukannut sen jonnekin.

Tänään kuitenkin päätin kokeilla Chai-juomaa seuraavalla tavalla:

CHAI-Juoma

  • 3 dl mantelimaitoa
  • 5 vihreää kademummaa
  • 5 mustapippuria
  • kanelitanko
  • 5 neilikkaa
  • ohuita inkiväärin siivuja
  • 2 tl Kusmin Prince Vladimir -teetä
  • hunajaa

TEE NÄIN:
lisää mausteet ja mantelimaito kattilaan, anna kiehahtaa. Lisää kattilaan tee ja jätä hautumaan 5 minuutiksi (sammuta levy tässä vaiheessa). Kaada siivilän kautta kuppiin ja lisää hunaja. Nauti!

Ps.

Tein kylläkin itse juomani tällä kertaa kauramaitoon, mutta toisella kerralla valitsen siihen mantelimaidon. Kauramaito, vaikka niiden reseptiikka onkin kehittynyt valtavasti, on turhan viljaisen makuista -– ainakin minun makuuni – näin herkkään juomaan.

Kauramaito ei mielestäni myöskään kestä kovin hyvin keittämistä tai hauduttamista, joten mantelimaito toimii tässä huomattavasti paremmin.

Mieltä jäi kuitenkin kutkuttamaan se hukkaamani resepti ja tulen tekemään testejä löytääkseni juuri sen täydellisen kombon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s